Prati nas

Vijesti

Mirovinska reforma

Nipošto! Mirovine nisu ugrožene, tvrdi ministar Piletić

‘Doprinosi trenutno pokrivaju 61 posto isplata za mirovine, što predstavlja porast, a koji se može zahvaliti većim plaćama’, tvrdi ministar.

Objavljeno

|

Piletićeva mirovinska reforma nije oduševila oporbu. Ulaganje dijela mirovinske štednje u alternativne fondove, uz državno jamstvo, oporba smatra koruptivnim modelom koji nije viđen nigdje u svijetu.
Marin Piletić (screenshot: Youtube)

“Nipošto mirovine nisu ugrožene”, kazao je danas ministar mirovinskog sustava Marin Piletić uoči radnog ručka u organizaciji HUP – Udruge malih i srednjih poduzetnika. Ministar je novinare podsjetio na dosadašnji rast mirovina.

Kaže, osnovana je radna skupina koja će temeljito propitati dodatne mogućnosti za unaprjeđenje mirovinskog sustava, s ciljem konstantnog povećanja mirovina za sve. Novinari su ga pitali hoće li se smanjivati doprinosi za mirovine, te u tom slučaju ima li se u planu neka supstitucija, a Piletić je odgovorio potvrdno na oba pitanja.

“Kada ministar financija bude spreman izaći u javnost sa svim konkretnim potezima i najavama što je mislio po pitanju smanjenja doprinosa za mirovinsko osiguranje, a podsjetit ću da je spomenuo samo moguću modifikaciju stope za prvi stup, onda će vam sve biti jasno”, izjavio je Piletić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.