Prati nas

Vijesti

Oštre poruke

Špika: ‘Milanoviću, prelio si čašu. Umirovljenici ne praštaju!’

Omalovažavanje Dana državnosti je kap koja prelila čašu i kap radi koje ste zasigurno izgubili potporu mnogih umirovljenika radi čijih ste glasova danas upravo vi predsjednik RH, stoji u otvorenom pismu.

Objavljeno

|

što umirovljenici misle o Zoranu Milanoviću?
Milivoj Špika i Zoran Milanović (screenshot: Youtube)

Politička platforma Umirovljenici zajedno otvorenim je pismom predsjedniku Zoranu Milanoviću osudila njegov odnos prema jučer proslavljenom Danu državnosti. Kažu, izražavaju duboko razočaranje i neizmjerno nezadovoljstvo nedemokratskim ponašanjem kojim predsjednik ignorira i negira taj praznik.

Pismo kojeg potpisuju koordinator za medije Milivoj Špika te Lazar Grujić, koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama prenosimo u cijelosti.

Državni praznici su u svakoj demokratskoj zemlji važni za očuvanje nacionalnog identiteta i jedinstva, te je od iznimne važnosti da svi dužnosnici, uključujući naravno i Predsjednika Republike, svojim ponašanjem daju osobni primjer poštovanja vlastite države u svim takvim prilikama. Vaša dužnost kao predsjednika je da predstavljate sve građane Hrvatske bez obzira na političke stavove i uvjerenja, uključujući i vaše osobno, tako da je nepoštivanje Dana državnosti od strane Predsjednika RH kao institucije u  demokratskom društvu čin bez presedana koji vrijeđa sve građane i žrtve položene za slobodu i neovisnost domovine.

Vaše nesudjelovanje  na događanjima namijenjena obilježavanju Dana državnosti šalje negativnu poruku javnosti, pa i onoj međunarodnoj, jer se od vas kao predsjednika Republike Hrvatske očekuje da svojim ponašanjem budete primjer poticanja nacionalnog jedinstva, da će te poštovati i promicati demokratske vrijednosti, kao i da će te kao legalist poštovati svaku demokratski donesenu odluku Hrvatskog sabora. Kakvu vi to poruku šaljete javnosti ako javno negirate i ne priznajete odluke najvećeg zakonodavnog tijela, Hrvatskog sabora? Sa zebnjom se pitamo kakve i koje bi to vi Zakone poštovali ili provodili kada bi kojim slučajem imali vlast u svojim rukama ako ne poštujete demokratski donesene Zakone? 

Nije li umjesto krajnje neprimjerenog inaćenja i negiranja Zakona vlastite države Dan državnosti dan kada se sa ponosom svi trebamo sjećati hrabrosti i odlučnosti naših branitelja od kojih su mnogi i vama dali svoj glas, ali sasvim sigurno ne i da bi ih vi svojim postupcima vrijeđali i ignorirali. Nije li Dan državnosti i vrijeme za prisjećanje i odavanje počasti svima onima koji su svoje živote utkali u temelje neovisnosti Hrvatske?  

I mnogi članovi UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Političke platforme su u početku vašeg mandata u nekim prilikama možda čak i sa određenim simpatijama gledali na neke vaše neobične postupke, retoričke bravure ili ponašanje, no s vremenom se istopilo njihovo strpljenje i potrošili svi krediti za toleriranje sve češćih ispada koji ne dolikuju jednom ozbiljnom predsjedniku demokratske i neovisne države. Omalovažavanje Dana državnosti je kap koja prelila čašu i kap radi koje ste zasigurno izgubili potporu mnogih umirovljenika radi čijih ste glasova danas upravo vi predsjednik RH. Neke stvari se ne zaboravljaju i neke se stvari ne opraštaju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.