Prati nas

Vijesti

Stiže novac

Porezna uprava vraća 250 milijuna eura građanima, poznat je rok isplate

Povrati poreza izvršavat će se onim poreznim obveznicima koji ispunjavaju uvjete za povrat, kontinuirano prema redoslijedu kojim će se izdavati rješenja.

Objavljeno

|

Uvjeti za nacionalnu mirovinu
foto: Markus Spiske/Unsplash

Republika Hrvatska građanima mora vratiti ukupno 250.381.221,86 eura na ime preplaćenog poreza i prireza na dohodak za 2022. godinu, objavila je Porezna uprava. Novac treba sjesti na račune 677.714 poreznih obveznika.

U korisničke pretince sustava E-građani  obavijesti o povratu preplaćenog poreza i prireza počele su sjedati prije desetak dana, a u njima je precizno navedeno o kojem iznosu se radi. Visina povrata poreza ovisi o visini ostvarenog dohotka, olakšicama na koje porezni obveznik ima pravo te godinama života. 

Očekuje se da će većina povrata po godišnjem obračunu poreza na dohodak za 2022. godinu u posebnom postupku biti izvršena do kraja svibnja 2023. godine. Povrati poreza izvršavat će se onim poreznim obveznicima koji ispunjavaju uvjete za povrat, kontinuirano prema redoslijedu kojim će se izdavati rješenja.

Među građanima koji imaju pravo na povrat je oko 150 tisuća mlađih od 25 godina kojima će porez biti vraćen u cijelosti.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.