Prati nas

Vijesti

140 eura

Za jednokratnu pomoć umirovljenicima, Požega je osigurala 66 tisuća eura

Umirovljenicima, braniteljima i korisnicima minimalne naknade daje se pomoć u iznosu od 140 eura. No za nju valja ostvariti propisane uvjete.

Objavljeno

|

Prava i uvjeti za dobivanje jednokratne pomoći u Gradu Požegi
Požega (screenshot: GoogleMaps)

Grad Požega ove će godine dodijeliti jednokratne pomoći umirovljenicima, hrvatskim braniteljima te korisnicima zajamčene minimalne naknade za ublažavanje krize u 2023. godini. U proračunu je za to osigurano 66.360 eura, objavljeno je na službenim gradskim stranicama.

Prava utvrđena Odlukom mogu koristiti hrvatski državljani s prebivalištem na području grada Požege, stranci sa stalnim boravkom, privremenim i dugotrajnim boravištem na području grada Požege, te osobe bez državljanstva s privremenim i stalnim boravkom i dugotrajnim boravištem na području grada Požege. Prava se ne mogu se prenositi na drugu osobu niti nasljeđivati.

Novčanu pomoć od 140,00 eura može ostvariti korisnik koji rješenjem Hrvatskog zavoda za socijalni rad ostvaruje pravo na zajamčenu minimalnu naknadu i umirovljenik s prebivalištem na području Grada Požege čija ukupna tuzemna i/ili inozemna mirovina sa svim dodacima, ne prelazi iznos od 300,00 eura, a isplaćena je u svibnju za travanj ove godine, kao i hrvatski branitelji koji su stariji od 50 godina i kojima je priznato pravo na naknadu za nezaposlene branitelje po posebnom propisu.

Kako dobiti gradsku pomoć?

Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Požege valja dostaviti zahtjev za ostvarivanje prava koji se podnosi na standardiziranom obrascu. Podnositelj zahtjeva dužan je, uz ispunjeni standardizirani obrazac, priložiti presliku osobne iskaznice ili dokument s OIB-om te dokaz o visini mirovinskog primanja.

Korisnici zajamčene minimalne naknade ne trebaju podnositi zahtjev, njihova prava utvrđena su na temelju popisa Hrvatskog zavoda za socijalni rad, a isplata jednokratne pomoći za korisnike zajamčene minimalne naknade počinje od 12. svibnja i trajat će do 19 svibnja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.