Prati nas

Vijesti

EU pomoć

Dio umirovljenika u BiH dobit će pomoć od 306 eura, ovo su kriteriji

Projekt podjele ove pomoći provodit će se u suradnji s općinama i centrima za socijalni rad, navodi se u priopćenju.

Objavljeno

|

Istraživanje o upotrebi mirovina u Srbiji: Statistika pokazuje produžavanje upotrebe mirovina, s naglaskom na značajnom doprinosu žena. Uporedni podaci iz 2008. i 2022. godine otkrivaju produženje radnog staža, promenu dobne granice za mirovinu i razlike među različitim kategorijama korisnika. Detaljan pregled trendova u upotrebi mirovina u Srbiji
ilustracija: mj/mojevrijeme

Vlada Federacije BiH usvojila je Program raspodjele paketa potpore za energetski siromašna kućanstva. Riječ je o novcu koji je Europska uniju interventno poslala stanovništvu BiH, a koji će se isplatiti kao jednokratna potpora siromašnim kućanstvima.

Vlada napominje da korisnici socijalnih naknada neće automatski postati korisnici ove pomoći, iako ni oni nisu isključeni. “Program potrošnje uključuje pomoć za 110.000 kućanstava razvrstanih u četiri kategorije, a to su obitelji u kojima niti jedan član ne radi; korisnici mirovina do iznosa zajamčene mirovine, obitelji s djecom, korisnici doplatka za djecu i jednoroditeljske obitelji bez stalnih primanja ili nižih od minimalne plaće”, rekao je federalni ministra rada i socijalne politike Adnan Delić.

Oglas

Naglasio je i da prijava na javni poziv za ovu jednokratnu pomoć ne utječe na ostvarivanje redovitih socijalnih naknada: invalidnine, dječjeg doplatka, odnosno korisnici ovih naknada ne gube pravo na njih ako se prijave na javni poziv. za ovu jednokratnu pomoć. Projekt podjele ove pomoći provodit će se u suradnji s općinama i centrima za socijalni rad, navodi se u priopćenju. Ranije je najavljeno da svako domaćinstvo može dobiti najviše 600 KM (306 eura) pomoći.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

Oglas