Prati nas

Vijesti

Bilo bi dobro

HDZ poziva da se isplati regres splitskim umirovljenicima

Predsjednik splitskog HDZ-a traži isplatu regresa umirovljenicima iz gradskog proračuna i poboljšanje uvjeta za stanare doma za samce u Splitu.

Objavljeno

|

Regres umirovljenicima
foto: Beth Macdonald/ Unsplash

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta pozvao je gradsku vlast da se iz gradskog proračuna ovoga ljeta isplati regres splitskim umirovljenicima. Zanimljivo je to prijedlog koji se, uz ukidanje prireza od iduće godine, može tumačiti i kao novi pritisak vladajuće stranke na gradonačelnike u gradovima u kojima nema vlast.

Šuta je, uoči tematske sjednice Gradskog vijeća posvećenoj socijalnim potrebama u Splitu istaknuo da je aktualna vlast socijalno neosjetljiva jer ove godine nije osigurala uskrsnice za umirovljenike.

Podsjetivši da je tematska sjednica bila planirana za travanj, ali je odgođena zbog, kako kaže, aljkavosti gradskih službi, Šuta je izrazio nadu da na današnjoj sjednici neće biti političkih prepucavanja i da će se zajednički prihvatiti zaključci o socijalnim potrebama u Splitu.

Šuta se također zauzeo za osobama smještenim u domu za samce, koji je izgrađen za radnike splitskog škvera, da se omogući doživotni najam u tom domu ili da se isplati otpremnina onima koji to žele. Naglasio je i potrebu za smanjenjem troškova plaćanja struje u tom domu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.