Prati nas

Vijesti

Crobarometar

HDZ vodi s 29 posto, Umirovljenici zajedno drže 1 posto

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. lipnja na 992 punoljetnih građana metodom osobnog razgovora. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

Objavljeno

|

Jesu li rasle mirovine za vrijeme Plenkovićeve vlade?
Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

S podrškom od 28,6 posto HDZ je i dalje vodeća politička stranka u Hrvatskoj. Blagi je to pad potpore u odnosu na prošli Crobarometar. Na drugom je mjestu SDP s 11,7 posto dok je na trećem Možemo s 10 posto potpore. Slijede Most (8,9) i DP (7,2), javlja Dnevnik NoveTV.

Iako su uvjerljivo na prvom mjestu ovo je najgori rezultat HDZ-a od listopada prošle godine te prvi put u posljednja četiri mjeseca da je podrška HDZ-u pala ispod 30 posto. U silaznoj putanji drugi mjesec zaredom je i SDP dok Možemo raste treći mjesec zaredom. Stranke ispod praga su IDS s 2,1 posto potpore građana, HSU s 1,8 posto, HNS s 1,3 posto, Odlučnost i pravednost s 1,1 posto, kao i Umirovljenici zajedno – politička platforma. Fokus i Centar su na 1 posto podrške birača.


Predsjednik Zoran Milanović na prvom je mjestu najpozitivnijih političara s 44 posto. Slijede Božo Petrov (42 posto) Ivan Penava (39 posto), Tomislav Tomašević (38 posto) i Andrej Plenković (34 posto). Na ljestvici negativnog dojma predvodi Milorad Pupovac, kojeg negativno doživljava 74 posto ispitanih. Slijedi Andrej Plenković s 58 posto, Gordan Jandroković s 55 posto, Hrvoje Zekanović s 54 posto, a na petom mjestu je Peđa Grbin, koji negativan doživljaj izaziva kod 51 posto ispitanih.

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. lipnja na 992 punoljetnih građana metodom osobnog razgovora. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP