Prati nas

Vijesti

Hospitalizacija

Papa Franjo (86) pod općom anestezijom; riječ je o komplikaciji ranije operacije

Zabrinjavajuće, Franjo je prošle godine rekao da ne želi operirati koljeno jer je opća anestezija koju je primio tijekom ranije operacije debelog crijeva izazvala neugodne nuspojave.

Objavljeno

|

Od čega boluje papa Franjo?
Papa Franjo (foto: reynaldodallin/Pixabay

Papa Franjo primljen u rimsku Sveučilišnu bolnicu A. Gemelli gdje će u ranim poslijepodnevnim satima biti podvrgnut operaciji, objavio je službeni Vatikan. U priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice stoji da će Sveti Otac “biti podvrgnut laparotomiji i operaciji trbušne stjenke pod općom anestezijom s umetanjem protetskog materijala”.

Operacija, o kojoj je tijekom proteklih nekoliko dana odlučio medicinski tim koji prati papino zdravlje, postala je nužna zbog incizijske laparokele koja uzrokuje pogoršavajuću bol. Laparokela je kila koja nastaje na mjestu ranijeg reza, najvjerojatnije zbog zahvata abdominalne kirurgije. Pojam dolazi od grčkih riječi laparo (abdomen) i kele (kila).

Jučer je proveo 40 minuta u istoj bolnici kako bi se pripremio za ovu operaciju. Tiskovni ured je dodao da će Franjo ostati u bolnici nekoliko dana “kako bi se omogućio normalan postoperativni tijek i puni funkcionalni oporavak”.

Zabrinjavajuće, Franjo je prošle godine rekao da ne želi operirati koljeno jer je opća anestezija koju je primio tijekom ranije operacije debelog crijeva izazvala neugodne nuspojave.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.