Prati nas

Vijesti

Dinari

Povećanje mirovina stiže u najbolje vrijeme, srbijanski umirovljenici su zadovoljni

Kao ozebli sunce, srbijanski umirovljenici čekaju veće iznose mirovina. Povećanje stiže krajem godine, a cilj bi trebao biti ostvaren u 2025. godini.

Objavljeno

|

Kad će povećanje penzija?
ilustracija: mj/mojevrijeme

“Najava povećanja mirovina iznimno je važna vijest za umirovljenike, jer će povećanja poboljšati životni standard umirovljenika. Vrlo je važno i to što prva od njih, koja stiže od listopada, dolazi u pravo vrijeme kada umirovljenici imaju najveće izdatke, jer tada kupuju zimnicu i drva”, rekao je to za Tanjug tajnik Saveza umirovljenika Srbije Dragan Petković.

Istaknuo je da će nakon povećanja od 5,5 posto u listopadu prosječna mirovina sa sadašnjih 37.800 dinara dosegnuti gotovo 40.000 (341 euro), a od siječnja s povećanjem od 14,6 posto premašit će 45.000 dinara (384 eura).


“Od 1. listopada idemo s povećanjem od 5,5 posto, a od 1. siječnja idemo s dodatnih 14,6 posto. Dakle, s kumulativno gotovo 21 posto povećanja na onih gotovo 21 posto koje smo već imali. Kumulativno, sve zajedno od početka prošle godine, povećanje mirovina iznosi 44 posto. Mirovina je 2012. godine iznosila 204 eura. Približavamo se postavljenom cilju do kraja 2025. da bude preko 450 eura”, pojasnio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP