Prati nas

Vijesti

Komentar

Šprajc: Umirovljenici se ne boje vodenih topova, nemaju što izgubiti

Vladi bi bilo bolje da što prije ispuni njihove zahtjeve prije nego umirovljenici pokažu zube, poručio je popularni hrvatski voditelj.

Objavljeno

|

Šrajc se tetovirao
foto: Zoran Šprajc/Instagram

RTL-ov urednik i voditelj Zoran Šprajc komentirao je najave ujedinjenih umirovljeničkih stranaka o jesenjem izlasku na ceste kako bi Vladi RH ukazali na siromaštvo u kojem žive. Između ostalog, traže da se promjeni način izračuna osnovice za mirovine i da udio mirovine u hrvatskom BDP-u bude u prosjeku EU-a, najmanje 12,5 posto umjesto 10,2 posto čime bi se odmah smanjilo siromaštvo umirovljenika.

“Vlada je na ovo odmah reagirala i ovlastila Silvana Hrelju da govori u njezino ime. Hrelja je, podsjetimo, osnovao Stranku umirovljenika čim je postao punoljetan i od tada je neizostavni koalicijski partner svake vlade”, kazao je Šprajc.

“Hrelja je odmah dao do znanja da briga koju ova Vlada iskazuje za umirovljenike nije iskazala nijedna druga vlada. E to bi doista moglo napraviti probleme, pogotovo u gradskom prometu jer su tramvaji i ovako ionako već zakrčeni umirovljenicima, trgovi i ulice isto. Nikog drugog i nema na njima, osim umirovljenika.”

“Umirovljenici se ne boje policije i vodenih topova jer nemaju što izgubiti, sve su već odavno izgubili. Obzirom da su naši umirovljenici prošli već nekoliko ratova, imaju bogato revolucionarno iskustvo. A ako oni krenu u štrajk, moglo bi doći do kolapsa u cijelom gospodarstvu. Jer ako bake i dede prestanu čuvati unuke, roditelji više neće moći na posao. Drugim riječima Vladi bi bilo bolje da što prije ispuni njihove zahtjeve prije nego umirovljenici pokažu zube”, zaključio je Šprajc u programu RTL-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.