Prati nas

Vijesti

Napadaju najslabije

Umirovljenica (80) povjerovala je razbojnicima, ostala je bez 21.300 eura

Razbojnici većinom rade u paru, pri čemu ih karakterizira drskost u ponašanju, snalažljivost, odvažnost te autoritativni nastup čime građane dovode u zabludu i oštete.

Objavljeno

|

Isplativost drugog mirovinskog stupa: Koliko treba štedeti za siguran umirovljenički život
foto: Markus Spiske/ Unsplash

Nizu starijih osoba koje su u zadnje vrijeme postale žrtvama prijevare pridružila se i Riječanka (80) koja je nedjelo prijavila u II. policijskoj postaji Rijeka.

Pprema dosad utvrđenom, oštećenu je u petak, 16. lipnja, na telefon nazvala muška osoba koja se predstavila kao službenik MUP-a te joj rekla da pripremi sav ušteđeni novac i preda ga osobi koja će ga preuzeti. Naime, razbojnik je umirovljenici rekao da je štedjela u lažnim novčanicama koje će joj zamijeniti važećima.

Ništa ne sumnjajući, naivna 80-godišnjakinja je iz banke podigla novac te ga je predala nepoznatoj muškoj osobi koja se pojavila na vratima njena doma na području Vežice . Kako se u sljedećih 24 sata nitko nije javljao niti su joj vratili novac, shvatila je da je da je prevarena i oštećena za 21.300 eura pa je događaj prijavila policiji.

Kako upozorava policija, građani koji u svoj dom puste nepoznate osobe vrlo često budu oštećeni. Takve osobe se lažno predstavljaju kao službenici policije, banke, mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, kao razni trgovci, a sve kako bi iskoristili njihovo povjerenje te ih materijalno oštetili. 

Vrlo često na meti počinitelja su građani starije životne dobi, čije povjerenje, a potom i nepažnju iskorištavaju za počinjenje spomenutih kaznenih djela. U većini rade u paru, pri čemu ih karakterizira drskost u ponašanju, snalažljivost, odvažnost te autoritativni nastup čime građane dovode u zabludu i oštete.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.