Prati nas

Vijesti

Dobre vijesti

Umirovljenicima u Srbiji najavljena velika povišica, prosjek raste na 390 eura

Uzbuđeni srbijanski umirovljenici nestrpljivo očekuju povećanje mirovina. Pozitivne vijesti o rastu mirovina proteklih dana dolaze od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a danas ih je potvrdio i ministar financija Siniša Mali.

Objavljeno

|

Kad će povišica penzija u Srbiji?
ilustracija: S. Bura/mj

Srbijanski ministar financija Siniša Mali izjavio je da Srbija ozbiljno vodi ekonomsku politiku usmjerenu prema podizanju životnog standarda građana. Zbog toga je odlučeno da od listopada mirovine budu povećane za 5,5 posto, a zatim za još najmanje 14,5 posto od siječnja iduće godine, priopćeno je iz njegova ureda.

Mali je tijekom posjeta Klubu za starije osobe na Novom Beogradu rekao da, ako se promatraju povećanja mirovina u prošloj i ovoj godini te dva predstojeća povećanja, dolazimo do toga da će mirovine biti povećane za 55,8 posto kumulativno, te da će prosječna mirovina u Srbiji za šest mjeseci iznositi 390 eura.

“Za nas je izuzetno važno pokazati koliko se brinemo o ljudima i da nam je njihov životni standard važan, posebno u vremenima velike ekonomske krize i rastućih troškova života”, izjavio je ministar financija.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.