Prati nas

Vijesti

U anesteziji

Umirovljenike više zanimaju sapunice i reality emisije, nego vlastite mirovine

Umirovljenici anestezirani televizijskim sadržajem loše kvalitete lakše zaboravljaju na svoju političku moć. Umjesto borbe za bolji život, prepuštaju se ekranu i pasivno izlaze na izbore.

Objavljeno

|

Zašto su penzioneri ludi za sapunicama? Zašto penzioneri ne izlaze na prosvjede?
ilustracija: S. Bura/mj

Umirovljenicima se u Hrvatskoj često zamjera pasivnost kada je riječ o o borbi za njihova prava. U raspravi oko najavljenih jesenskih prosvjeda umirovljenika, već se čuju posprdni glasovi kako treba odabrati dan i vrijeme kada se neće emitirati najgledanije turske sapunice ili popularni “agroreality”. Na koncu, sve ostane na jamranju na Facebooku, dodali bismo i sami.

Da su i umirovljenici u Srbiji zatupljeni i anestezirani, ako ne i više nego u Hrvatskoj, pokazuju izjave kulturnih radnika koji se žale na reality showove s nevjerojatno niskim standardima i televizije koje ih emitiraju i ne prezanju od bilo čega u hvatanju “gledatelja više” ili u služenju vlasti.

Upitan da prokomentira utjecaj reality showova na kulturu ljudi, srbijanski glumac Petar Božović je rekao da su Zadruga, Farma i Parovi postali “čuveni srpski fakulteti” na kojima se educira publika.

Sitcom televizijske serije lako se plasiraju publici koju su odgojili reality showovi. Te serije se sigurno ne rade zbog glumaca, nego zbog pranja novca. Iza goleme produkcije raznih sitcom serija stoji suradnja s ljudima na vlasti. Drugačije nije moglo proći”, rekao je. Dodao je da je nekoliko puta pokušao pogledati Zadrugu, ali da nije mogao shvatiti “o čemu se radi”.

“I dan danas mi nije jasno zašto je Zadruga toliko atraktivna i zašto neke javne osobe, posebno pjevači, tamo sudjeluju. Vjerojatno se dobro plaća, ali samo sudjelovanje u tome dovodi u pitanje sve ono na čemu sam odgojen. Mislim da Zadruga ima najveći utjecaj na umirovljenike s najmanjim mirovinama, koji gledajući reality showove projiciraju neke svoje neostvarene živote”, smatra Božović.

Onaj tko umirovljenicima daje Zadrugu, rekao je glumac, očekuje da će umirovljenici glasati za njega na izborima. “Umirovljenici više gledaju Zadrugu nego svoju mirovinu”, rekao je proslavljeni srpski glumac, prenosi Danas.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.