Prati nas

Vijesti

Nove metode

Crvena Honda napada naivne umirovljenike u Srbiji, uzimaju im što stignu

Manipuliraju umirovljenicima, nudeći im set noževa i tava, navodno švicarskih marki u vrijednosti od 1.690 eura.

Objavljeno

|

Crvena Honda napada penzionere
ilustracija: S. Bura/mj

Čini se da nitko ne može stati na kraj prevarantima i razbojnicima koji napadaju starije osobe. Nakon niza prevara o kojima smo izvještavali, a koje su se dogodile u Hrvatskoj, iz Srbije stižu vijesti o novim manipulacijama.

Društvenim mrežama širi se upozorenje o crvenoj Hondi koja presreće starije ljude na ulicama srbijanskih gradova, a vozač i suvozač ih potom pokušavaju uvući u sumnjivu trgovinu. Podsjeća to pomalo i na prevarantice koje su nedavno na području zagrebačkog Jaruna iz automobila zaustavljale starije građane uvlačeći i u priču o navodnim urocima i proricanju sudbine, da bi ih na kraju ostavljale praznih novčanika.

“Crvena Honda novosadskih tablica zaustavlja umirovljenike na Paviljonima i prodaje im neke uređaje ili što već. Naravno, riječ je o prijevari. Samo stanu nasred ulice kad vide umirovljenika, parkiraju sa strane, otvore zadnja vrata i počinje manipulacija”, piše u upozorenju beogradskim umirovljenicima.

“Slična je situacija i u provinciji. Manipuliraju umirovljenicima, nudeći im set noževa i tava, navodno švicarskih marki u vrijednosti od 1.690 eura. Ako im kojim slučajem kažete da nemate novca, oni kažu da u obzir dolaze i zlatni predmeti koje trenutno imate kod sebe, poput lančića, prstena”, stoji u upozorenju.

“Moj djed je bio prevaren u Užicu, uzeli su mu lanac. Konkretno, u našoj situaciji u tandemu su bili sredovječni Srbin vozač, i kvaziturčin mlađih godina, prodavač. Čuvajte najstarije”, napisao je jedan komentator.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.