Prati nas

Stil i ljepota

Modni diktat

Modna dizajnerica: Zbog duge kose i traperica zrele žene izgledaju jeftino

Modna dizajnerica tvrdi da žene koje ulažu napor u to da izgledaju mlado, zapravo postižu sasvim suprotno. Naglašava važnost razvijanja vlastitog stila, nasuprot trendova. Pogotovo u kontekstu starenja. “Ne vjerujem u trendove jer oni čine da izgledate kao da nosite uniformu. Neki odjevni predmet se pojavi – i odjednom svi izgledaju isto“, kazala je Carolina Herrera.

Objavljeno

|

Trebaju li starije žene imati dugu kosu?
Duga kosa i traperice su veliko "ne", kaže dizajnerica (ilustracija: S. Bura/mj)

Venezuelanska modna dizajnerica Carolina Herrera (84) zrači vječnom elegancijom i prirodnom samouvjerenošću, a to je definiralo i njeno modno carstvo. Upravo je zato Herrera osoba koju često pitaju što je dopušteno, a što nije u domeni elegancije, a ona pak bez dlake na jeziku dijeli vlastita poimanja dobrog stila.

Kaže, ne nosi minice niti bikinije. Ostavlja ih mlađima od sebe, baš kao i traperice. No oštro kritiziranje zrelih žena koje ne izbjegavaju jeans, izazvalo je burne rasprave u svijetu mode i ljubitelja iste. Naime, Herrea kaže da žena starija od 30 godina u trapericama ne može izgledati elegantno.

Osim toga, smatra cijenjena dizajnerica, i frizuru valja birati sukladno dobi, a 40. rođendan je vrijeme kada bi se elegantne žene trebale oprostiti od duge kose. Kratka kosa je, smatra, u njihovoj dobi primjerenija i gracioznija. Duga kosa je u zreloj dobi, misli Hererra, jeftina i prosta.

Trebaju li starije žene nositi dugu kosu?
Jesu li duga kosa i traperice nakon 40. rođendana modni zločin? (ilustracija: S. Bura/mj)

“Žena treba dostojanstveno starjeti i ne pokušavati biti mlađa nego što jest, inače će izgledati smiješno. Vidim mnoge žene na ulici. S leđa izgledaju jako lijepo s dugom kosom i u kratkim suknjama. Ali kad se okrenu – ah, izgledaju jako staro!” kazala je dizajnerica. “Nitko ne izgleda tako staro kao starije žene koje pokušavaju izgledati mlado”, zaključila je Herrera.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.