Prati nas

Show

Zli jezici

Tereza o strašnom traču: Govorili su da sam pijana, a ja ne pijem!

Tereza, koju Hrvati smatraju svojim nacionalnim blagom, rado se sjeća susreta s doživotnim jugoslavenskim ‘baršunastim diktatorom’ Josipom Brozom Titom, ali i autoritarnim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom.

Objavljeno

|

Tereza Kesovija pijana
Tereza Kesovija (screenshot: N1)

Govoreći o svojim nastupima na Splitskom festivalu, proslavljena hrvatska pjevačica Tereza Kesovija (84) prisjetila se trača koji je svojevremeno kružio zbog njenog energičnog nastupa na splitskoj pozornici.

“Kad sam pjevala ‘Nima Splita do Splita’, što je postalo himnom, rekli su da sam se jako napila. Da sam pijana. Ja koja nikad ne pijem!” kazala je Tereza za 24 sata. “Ja nisam Splićanka, ali se osjećam tako. Split mi je beskrajno drag, dao mi je jako puno, dala sam ja njemu dosta”, kazala je.

Podsjetimo, pjevačica koju Hrvati smatraju nacionalnim blagom, prepuna je anegdota iz svojeg dugog, plodnog i bogatog života. Između ostalog, i svojih susreta s doživotnim jugoslavenskim “baršunastim diktatorom” Josipom Brozom Titom, ali i autoritarnim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom.

“Tuđman je imao lijep osmijeh”

“Dr. Franju Tuđmana sam poštovala kao predsjednika, nismo bili jako bliski. U čuvenom vlaku za Knin sam mu prišla i rekla mu – Gospodine predsjedniče, zašto se malo češće ne smijete? A tako ste zgodni kad se smijete. On se vrlo rijetko smijao. Mrgodan čovjek nije simpatičan čovjek. Daj se malo nasmiješi!” kazala je svojevremeno pjevačica za Jutarnji list.

“Titu sam pjevala Nabucco”

“A Tito je bio šarmer, stvarno šarmantan čovjek. On za mene nije bio Tito niti maršal Tito, nego je bio i ostao Josip Broz. Za njega se pričalo da je Rus. A on je govorio zagorski. Jako je volio da sjedim pored njega i da mu pjevam Nabucco. Ja sam ga na jednom skupu zapjevala, a Stane Dolanc se ustao i počeo plesati. Tito mu je rekao – Što to radiš, sjedi tamo! To se sluša, na to se ne pleše!” prisjetila se Tereza Kesovija koja danas tvrdi da se nikada ne bi bavila politikom jer ona uvijek govori ono što misli.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.