Prati nas

Vijesti

Zagreb

Tomašević je objasnio kako do besplatnih ZG vrećica

Nema odstupanja od novog prepaid modela prema kojem se miješani komunalni otpad smije odlagati samo u službenim plavim ZG vrećicama

Objavljeno

|

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je podjelu drva za ogrjev energetski siromašnim kućanstvima.
Tomislav Tomašević (foto: zagreb.hr)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je nove značajke mobilne aplikacije RazvrstajMojZg koja građanima pokazuje raspored odvoza otpada. Osim što će Zagrepčane podučiti kako razvrstavati otpad, aplikacija će ih i porukom podsjetiti da će njihovom ulicom uskoro proći kamion za sakupljanje otpada te da je vrijeme za iznošenje vrećica.

A što se vrećica tiče, nema odstupanja od novog prepaid modela prema kojem se miješani komunalni otpad smije odlagati samo u službenim plavim ZG vrećicama.


Uz to, gradska vlast želi građane potaknuti da što više koriste reciklažna dvorišta na kojima mogu predati otpad koji se ne prikuplja prema službenom rasporedu odvoza; bilo da se radi o glomaznom otpadu, elektroničkom otpadu ili ambalaži raznih opasnih kemikalija.

“Ako građani odu pet mjeseci zaredom na reciklažna dvorišta, dobit će besplatni paket ZG vrećica”, rekao je Tomašević. “Ovo pravo za besplatne vrećice ste mogli i do sada ostvariti, ali sad vam aplikacija sve točno prati pa je lakše”, zaključio je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP