Prati nas

Aktivno starenje

Imaju dobar razlog

Za ovaj posao u Zagrebu nužno je imati 25 godina iskustva

‘Imali smo dosta situacija kad smo zaposlili mlade koji bi ostali godinu dana, a onda bi se predomislili i otišli.’

Objavljeno

|

Posao za starije osobe, oglasi
ilustracija: reallywellmadedesks /Pixabay

Nije rijetkost da poslodavci pred svoje buduće zaposlenike stavljaju nemoguće uvjete, pa tako traže mladu, ali silno obrazovanu osobu s jako puno radnog staža. Ipak, jedna je zagrebačka firma išla u posve drugom smjeru.

Naime, oni za posao administrativnog djelatnika traže nekog starijeg sa srednjoškolskim četverogodišnjim obrazovanjem, ali i s 25 godina radnog iskustva i, kako kažu, s razlogom ne žele zaposliti mladu osobu. Kako su pojasnili novinarima 24 sata, mlade zaposlenike ne bi uzeli ni da je uvjet manje godina iskustva.

“Ne želimo mlade ljude, tražimo starije od 50. Imali smo dosta situacija kad smo zaposlili mlade koji bi ostali godinu dana, a onda bi se predomislili i otišli. Ciljano smo stavili 25 godina iskustva jer tražimo takvu osobu. I da smo stavili pet godina iskustva, ne bismo uzeli mlade ljude”, kazali su.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.