Prati nas

Vijesti

Tragedija

Vrućina ih je ubila dok su čekali kredit za popravak klima-uređaja

‘Pakirali su se. Po onome kako su ih našli, mislim da su odlučili pobjeći iz kuće, ali bilo je prekasno’, izjavila je kći nesretnog umirovljeničkog para.

Objavljeno

|

Zašto djedovi i bake moraju plaćati alimentaciju?
ilustracija: S. Bura/mj

Bračni par iz Teksasa preminuo je uslijed neizdržive vrućine, samo nekoliko tjedana prije 52. obljetnice braka. Monway Ison (72) i Ramona Ison (71) pronađeni su 16. lipnja mrtvi u svom domu u Baytownu u blizini mrtvog tijela svog psa, javlja Daily Mail prenoseći američke izvore.

Samo četiri dana ranije, u njihovu dom pokvario se klima-uređaj, nakon što se tjednima borio s temperaturama koje su gotovo dosegnule 40 Celzijevih stupnjeva. Naime, Isonovi nisu imali novac za popravak uređaja koji bi ih koštao od 1.400 do 1.600 dolara.

Kako bi popravili uređaj o kojem im je ovisio život, zatražili su kredit i čekali njegovo odobrenje. Isplata im je odobrena 15. lipnja, a majstor ih je posjetio dan kasnije. No našao ih je mrtve, budući da ih je u međuvremenu vrućina ubila.

“Pakirali su se. Po onome kako su ih našli, mislim da su odlučili pobjeći iz kuće, ali bilo je prekasno”, rekla je Roxanna Floods, kći preminulo para, za AZFamily. “Pročitala sam o tome kako vrućina može dezorijentirati i iscrpiti. Ne mislim da su znali na što treba paziti”, kazala je o roditeljima koji su 52 godine bili nerazdvojni. Floods je medijima rekla da je njenim roditeljima, očito, bilo neugodno od nje tražiti novac za popravak uređaja koji bi im spasio život.

Susjed Eddie Phillips kaže da ga je zabrinulo što nije tog dana vidio par u šetnji s psom. Nakon što im je bezuspješno kucao na vrata i prozore, izvijestio je policiju. Phillips je Isonovima ponudio da koriste njegov klimatizirani dom dok ne poprave svoj klima-uređaj, no oni to nisu prihvatili.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.