Prati nas

Vijesti

Palača pravde

Nesretni roditelji tužili sina jer im nije dao unuka s kojim bi se ‘igrali u mirovini’

Snovi svakog roditelja su da postanu baka i djed, a oni su godinama čekali unuka s kojim bi se mogli igrati, kaže odvjetnik nesretnih roditelja.

Objavljeno

|

Sin ne želi imati djecu. Što učiniti?
ilustracija: S. Bura/mj

Par iz sjeverne indijske država Uttarakhand tužio je svog jedinog sina i njegovu suprugu jer im ni nakon šest godina braka nisu dali unuka.

Sanjeev (61) i Sadhana (57) Prasad kažu da su potrošili svu svoju ušteđevinu na podizanje sina, platili su njegovo školovanje za pilota u Sjedinjenim Državama, ali i raskošno vjenčanje. Traže odštetu u protuvrijednosti od 650.000 dolara ako im sin i snaha ne podare unuka u roku godine.

Neobična tužba podnesena je na osnovi “duševne boli”. Gospodin Prasad kazao je da je sina poslao u Sjedinjene Države 2006. godine i da je na njegovu pilotsku izobrazbu potrošio 65.000 dolara. Vratio se u Indiju 2007. godine, ali je izgubio posao i njegova ga je obitelj financirala više od dvije godine, kaže otac.

Sin star 35 godina na kraju je dobio posao pilota. Njegovi roditelji kažu da su mu 2016. godine organizirali vjenčanje s 31 godinom starom snahom u nadi da će imati “unuka s kojim će se igrati” tijekom mirovine. Roditelji navode da su platili vjenčanje u hotelu s pet zvjezdica i medeni mjesec u inozemstvu, a kupili su mu i luksuzni automobil vrijedan 80.000 dolara.

“Moj sin je u braku godinama, ali još uvijek ne planiraju djecu”, rekao je gospodin Prasad. “Da bar imamo unuka s kojim bismo se mogli igrati, naša bol bi bila podnošljivija.”

“Snovi svakog roditelja su da postanu baka i djed. Godinama su čekali da postanu baka i djed”, kazao je novinarima odvjetnik shrvanih roditelja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.