Prati nas

Vijesti

Neopravdana poskupljenja

Plenković: Ako ste nezadovoljni rastom cijena oštricu uputite onima koji ih dižu

Dodao je kako nije dobro da u vrijeme ozbiljne odgovornosti u Hrvatskoj imamo samogeneriranu inflaciju zbog politike cijena naših subjekata, a ne uzrokovane nekom vanjskom situacijom.

Objavljeno

|

Plenković obećao veće mirovine.
Andrej Plenković (screenshot: HDZ/Youtube)

Iako danas boravi u Ateni, premijer Andrej Plenković (HDZ) nije izbjegao novinarska pitanja o domaćim aktualnim temama. Tako je, u kontekstu rasta cijena, istaknuo da je hrvatska država u vremenu najveće energetske i ekonomske krize osigurala pristupačne cijene energenata.

Nitko od aktera na hrvatskom tržištu, ustvrdio je, bavio se on proizvodnjom, trgovinom, posredništvom ili bilo kojom drugom uslužnom djelatnošću ne može kazati svojim klijentima da je morao dizati cijenu zbog rasta cijena energenata. Oni koji su nezadovoljni rastom cijena, dodao je, tu oštricu trebaju uputiti onima koji generiraju inflaciju neopravdanim rastom cijena.

“Hrvatska Vlada je, kao što je to radila sve ove godine, pomogla onima koji su u krizi imali najtežu situaciju, a to su i naši nezaposleni i ljudi s nižim primanjima i umirovljenici i sve moguće ciljne skupine koje su od hrvatske Vlade dobile niz paketa potpora, bilo trajnim osiguranjem nižih cijena energenata, bilo dodatnim sredstvima koja smo transferirali”, poručio je.

Dodao je kako nije dobro da u vrijeme ozbiljne odgovornosti u Hrvatskoj imamo samogeneriranu inflaciju zbog politike cijena naših subjekata, a ne uzrokovane nekom vanjskom situacijom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.