Prati nas

Vijesti

Čudna briga

Srbijanski ministar: Činimo sve da penzioneri uštede koji dinar za unuke i djecu

Naglasio je da je podnošenje zahtjeva za izdavanje umirovljeničke iskaznice vrlo jednostavno te da je potrebna samo osobna iskaznica, a umirovljenici je mogu podnijeti u poslovnicama PIO fonda ili na web stranici fonda, kao i u svakoj pošti u Srbiji.

Objavljeno

|

Koliko primaju penzioneri u Srbiji?
Siniša Mali (scr: Happy TV)

Oko 700.000 srbijanskih umirovljenika do sada je podnijelo zahtjev za izdavanje umirovljeničke kartice koja će od 1. listopada umirovljenicima omogućiti dodatne pogodnosti i popuste pri kupnji, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar financija Srbije Siniša Mali.

Za Tanjug je kazao da se do sada za partnera Vlade u tom programu prijavilo gotovo 350 gospodarskih subjekata, kompanija i trgovačkih lanaca iz cijele Srbije. Dodaje da će do listopada svi prijavljeni umirovljenici dobiti mirovinsku iskaznicu.

Podsjetio je da gotovo 1,7 milijuna umirovljenika ima pravo na umirovljeničku karticu. “Mislim da je ovo velika stvar da se pokaže briga za umirovljenike i da oni u konačnici uštede neki dinar koji će dati svojoj djeci ili unucima, a to će nam se ekonomski vratiti kroz potrošnju“, rekao je Mali.

Naglasio je da je podnošenje zahtjeva za izdavanje umirovljeničke iskaznice vrlo jednostavno te da je potrebna samo osobna iskaznica, a umirovljenici je mogu podnijeti u poslovnicama PIO fonda ili na web stranici fonda, kao i u svakoj pošti u Srbiji.

“Gotovo 350 poduzeća, tvrtki i trgovačkih lanaca iz cijele Srbije do sada se prijavilo da budu partneri Vlade Srbije u ovom programu koji će našim umirovljenicima omogućiti popuste i omogućiti im veću uštedu”, rekao je Mali i pozvao ostale društvene odgovorne tvrtke da se pridruže ovoj akciji. Ministar je dodao da su umirovljeničke iskaznice još jedna potvrda i dokaz da država brine za svoje najstarije građane.

“Ukupno su nam mirovine za prošlu i ovu godinu, vjerovali ili ne, povećane za 55,8 posto. Uspjeli smo napraviti nevjerojatnu stvar za naše najstarije sugrađane. Sjajna je vijest ako pogledate razinu inflacije koja će do kraja godine biti negdje oko osam posto, a za dvije godine rast mirovina bit će veći od 55 posto i to je stvarno veliki uspjeh”, rekao je. rekao je Mali. Ministar financija podsjetio je i da umirovljenike od 1. listopada očekuje dodatno povećanje mirovina od 5,5 posto, a od 1. siječnja još jedno povećanje od najmanje 14,5 posto.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.