Prati nas

Vijesti

Akcija

Umirovljenici objasnili kako će izgledati bojkot trgovačkih lanaca

Odredit ćemo se, zauzet ćemo stav da se u tom trgovačkom lancu ne kupuje roba i da se bojkotiraju na određeno vrijeme, kaže Grujić.

Objavljeno

|

Kad će se isplatiti novi energetski dodatak?
foto: Victoriano Izquierdo/Unsplash

Nezadovoljni poskupljenjima u trgovačkim lancima, iz platforme Umirovljenici zajedno su poručili da već razgovaraju s nekim udrugama o mogućem bojkotu lanaca zbog, kako kažu, pohlepe. U  javnost još ne žele izlaziti s imenima udruga s kojima razgovaraju, ali koordinator platforme Umirovljenici zajedno, Lazar Grujić, za N1 navodi da su skoro sve zainteresirane.

Pojasnio je i kako bi se taj bojkot u stvarnosti organizirao. “Ako se odlučimo da idemo u bojkot, odredit će se jedna određena grupacija neki trgovačkih lanaca i kazat ćemo da ne idemo tu kupovati robu. Pozvat ćemo sve umirovljenike da na mjesec dana bojkotiraju taj lanac, u cijeloj Hrvatskoj. Odredit ćemo se, zauzet ćemo stav da se u tom trgovačkom lancu ne kupuje roba i da se bojkotiraju na određeno vrijeme.”

Grujić je rekao i kakvu reakciju očekuju ostvari li se takav scenarij. “Očekujemo da će razmisliti kako će dalje raditi i isplati li im se izgubiti veliki broj, oko 1,2 milijuna je umirovljenika, a jedan veliki broj će se odlučiti da ne kupuje u tom trgovačkom lancu. To je automatski prihodovni pad od prodaje.”

Koordinator platforme Umirovljenici zajedno zadovoljan je kako su susjedi doskočili ovim poskupljenjima. “Naši susjedi u Srbiji umirovljenicima ovih dana dijele trgovačke kartice kojima ostvaruju određeni popust u određenim trgovačkim lancima. Kod nas se o tome ne razmišlja, kod nas se samo bahato dižu cijene, a umirovljenici svakim danom sve više padaju u ponor siromaštva”, rekao je Grujić za N1.

Dodaje da takav prijedlog planiraju uputiti i trgovačkim lancima i to na način da se uvedu trgovačke kartice kojima će umirovljenici moći ostvariti 10-15 posto popusta u određenim lancima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.