Prati nas

Vijesti

Imaju plan

Benčić: Riješit ćemo iz čega se financiraju povlaštene mirovine

Uoči superizborne godine ne postoji stranka koja nije zainteresirana za 1,2 milijuna umirovljenika. Posljednja u nizu, stranka Možemo najavljuje veliki plan za bolji i pravedniji život u trećoj životnoj dobi. Dakako, ako im građani daruju povjerenje na biralištima.

Objavljeno

|

Što stranka Možemo nudi umirovljenicima?
Sandra Benčić (scr: Youtube)

Saborska zastupnica Sandra Benčić (Možemo) za N1 televiziju najavila je da će njena stranka u srijedu javnosti predstaviti novi model mirovina.

“Ne želimo da ti mehanizmi budu jednokratni i povremeni nego da moraju biti ugrađeni u zakon. Vrijednost mirovine je pala. Mirovina mora pokrivati osnovne troškove života. Mora se riješiti pitanje kako se financiraju starosne mirovine i iz čega se financiraju mirovine koje su po posebnim propisima”, kazala je Benčić.

“U Eurozoni smo druga zemlja po rastu inflacije, samo Slovačka ima veću stopu. Kod nas je pokretač inflacije rast cijena hrane i pića, sve mjere koje su implementirane nisu uzimale u obzir da je za kućanstva stopa inflacije različita. Imamo već zakon o ekstraprofitu, treba ga proširiti na ovu godinu. Svi koji planiraju profitirati na inflaciji, onda će platiti ekstraprofit državi”, kazala je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.