Prati nas

Vijesti

Izbjeglice

HPC pruža besplatnu pravnu pomoć i osobama raseljenima iz Ukrajine

Česta pitanja koja raseljeni Ukrajinci postavljaju su imaju li pravo na jednokratnu pomoć, na koji način ju mogu ostvariti te što mogu učiniti ako je njihov zahtjev odbijen. Uz to, brojna su pitanja iz područja zdravstvenog osiguranja, ali i radnog prava.

Objavljeno

|

Kristina Petrovečki, HPC (foto: Sandro Bura)

Od samog početka aktiviranja privremene zaštite u Republici Hrvatskoj, Hrvatski pravni centar (HPC) pruža besplatnu pravnu pomoć osobama rasljenim iz Ukrajine. Imaju li osobe pod privremenom zaštitom pravni problem ili pitanje, mogu se javiti na HPC-ov broj telefona +385 91 235 5505, od ponedjeljka do petka,  ili na e-mail adresu [email protected].

Pravnice i pravnici Hrvatskog pravnog centra aktivni su i na terenu, te na mjesečnoj bazi odlaze u kolektivne smještaje u kojima održavaju grupna ili individualna savjetovanja, a u suradnji s drugim udrugama održane su i radionice na temu radnih prava i obveza.

Ova pravna pomoć potpuno je besplatna, kako za sve građanke i građane, tako i za osobe pod privremenom zaštitom. HPC ima osigurane prevoditelje za ukrajinski i ruski jezik, te je sam prijevod uključen u savjetovanje i besplatan. Više o ovoj temi potražite u priloženom video prilogu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.