Prati nas

Vijesti

Novac

Umirovljenicima najavljen energetski dodatak: ‘Najviše im pomažemo’

Premijer Andrej Plenković (HDZ) za rujan je najavio najnoviji paket mjera koji bi trebao pomoći onima koji su najugroženiji.

Objavljeno

|

Tko ima pravo na nacionalnu penziju?
foto: Sandro Bura

“Vlada priprema jedan novi paket mjera, s njim ćemo izaći tijekom rujna, koji će ciljano pomoći onim građanima koji su najugroženiji”, rekao je premijer Andrej Plenković nakon ceremonije obilježavanja 30. godišnjice uspostave Virovitičko-podravske županije.

“Umirovljenici su skupina kojoj naša Vlada kontinuirano najviše pomaže, mirovine su rasle u našem mandatu, i prosječne i minimalne. Obuhvatili smo oko 700 tisuća ljudi, svaki od tih paketa bio je vrijedan 60 milijuna eura. Upravo takve pakete pripremamo, to je sve na stolu, bit će kao i što je bilo do sada, na vrijeme”, dodao je.

“Sagledati ćemo svu tu situaciju. Razgovarat ćemo s gospodarstvenicima. Smatramo da su prihodi od dodatnog PDV-a bili toliki da od njega imamo, u ovom trenutku, još dovoljno sredstava za ono što smo rekli, a to je redistribucija tih sredstava onima koje je to najpotrebnije”, obrazložio je.

“Krajem turističke sezone cijene moraju ići dolje. Vjerujem da će se to svesti u neke normalne okvire”, zaključio je Plenković.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.