Prati nas

Vijesti

Drska pljačka

Umirovljenik je skupljao boce pa ukrao tuđe, prijeti mu zatvor

Optuženi umirovljenik je priznao da je uzeo boce. Otkotrljale su se prema njemu na ulicu. ‘Što god je na ulici moje je’, kaže.

Objavljeno

|

Zašto umirovljenici skupljaju boce?
ilustracija: S. Bura/mj

Umirovljenik (73) iz Dresdena se našao na Zemaljskom sudu u Dresdenu jer je navodno ukrao dvije plastične boce u vrijednosti pologa od 50 centi, koje su nalazile ispred kuće gdje je domar kosio travu sa svojim sinom. Prijeti mu godinu dana zatvora.

Kako javlja Fenix magazin, 74-godišnjak i njegova supruga imaju mjesečna neto primanja od oko 2.500 eura. Unatoč tome, on skuplja boce jer mu, kaže, financije ne dotiču do kraja mjeseca.

Prema navodima tužiteljstva, u petak, 21. travnja, u podne na Dresdner Strasse u Cossebaudeu, muškarac je ukrao dvije plastične boce u vrijednosti pologa od 50 centi, koje su očito ležale na imanju na kojem je domar kosio travnjak sa svojim sinom.

Opljačkani domar je to primijetio i pojurio za lopovom tražeći da mu se plijen vrati. Međutim, umirovljenik je to odbio. Domara je odgurnuo i zaprijetio mu džepnim nožem kojeg je izvadio iz jakne. Za pljačku je predviđena kazna od najmanje godinu dana zatvora.

Optuženi je priznao da je uzeo boce. Otkotrljale su se prema njemu na ulicu. “Što god je na ulici moje je. Možda sam mogao gurnuti čovjeka jer mi se previše približio”, rekao je 73-godišnjak. Žao mu je zbog toga, neugodno je. Vjerojatno zbog “staračke tvrdoglavosti” nije predao boce. Ali, kaže, niti je imao džepni nož u džepu niti ga je koristio, prenosi Fenix magazin.

Domar (64) je pak detaljno ispričao kako je umirovljenik izvukao nož, kako mu je prišao i kako je to izgledalo. “Mogao je baciti boce, a možda i svoj nož u kantu za smeće ispred trgovine. Zatim je nestao u podzemnom parkiralištu”, rekao je domar.

Druga svjedokinja, vozačica, rekla je da je vidjela kako optuženi pokupi boce, “iako je bilo jasno da pripadaju ljudima koji su tu kosili travnjak”. Pretpostavila je da boce nisu prazne.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.