Prati nas

Vijesti

HSU

‘Zagrebačka vlast više ni ne spominje umirovljenike, brine samo o istomišljenicima’

Brojni bukači, preslagivači, lažni umirovljenici, političari skromnog znanja i izobrazbe ili cjeloživotni uhljebi nikako da shvate kako uzalud troše vrijeme i energiju na parole i neostvarive prijedloge, poručuju iz Hrvatske stranke umirovljenika.

Objavljeno

|

Koliko će rasti mirovine?
foto: Sandro Bura

U oštrom priopćenju Hrvatska stranka umirovljenika obrušila se na političke stranke koje u predizbornoj godini pokušavaju regrutirati glasače iz umirovljeničkog bazena. Osim toga, jasno su krititizirali i garnituru Tomislava Tomaševića (Možemo), zamjerajući joj zanemarivanje umirovljenika i brigu isključivo za ideološke partnere.

“Svjedoci smo kako se ovih dana javljaju mnogi kojima je glavna tema loš položaj umirovljenika i nude im čudne prijedloge za velika povećanja mirovina i lagodan život kada bi oni preuzeli vlast. Da se pomalo ne približavaju izbori pomislili bi kako je tome razlog što su se trgnuli iz ljetne letargije jer iz zimskog sna su se već trebali probudili”, piše ova donedavno parlamentarna stranka.

“U svakom slučaju računaju kako su umirovljenici dementni, da su zaboravili sva njihova ranija predizborna obećanja i neprovedena djela. Osobito se to odnosi na one koji su umirovljenicima u vrijeme kada su obnašali vlast smanjivali mirovine i koji su im samo predstavljali dodatan teret i trošak”, navode.

“Potpuno je razvidno i previše prozirno kako  im trebaju samo glasovi umirovljenika bez kojih im je nemoguća misija dokopati se brojnih sinekura i udobnih fotelja. A potom će opet odmahnuti rukom i nastaviti po starom. Brinuti se samo za svoje istomišljenike i ideološke partnere u što se svakodnevno možemo uvjeriti na primjeru Grada Zagreba. U gradu koji je nekada imao najkvalitetniju socijalnu politiku i pokazivao empatiju prema umirovljenicima sada se riječ umirovljenik od vladajućih više ne može niti čuti”, priopćeno je iz Hrvatske stranke umirovljenika.

“Zbog toga je u neku ruku smiješno slušati natjecanja u postocima i brojkama kojima se politikanti razmeću kada govore o povećanju mirovina.  Zato je potrebno još jednom naglasiti kako Hrvatska stranka umirovljenika više od 27 godina jedina, doista zastupa interese umirovljenika. Nekada s više, a nekada s manje uspjeha što ponajviše ovisi o broju zastupnika stranke u hrvatskom saboru. Ne smijemo pri tome zaboraviti i naš  doprinos boljitku umirovljenika kroz djelovanje naših predstavnika u jedinicama lokalne uprave i samouprave ili bolje rečeno jedino i samo kroz institucije vlasti”, pohvalila se ova stranka.

“Stoga brojni bukači, preslagivači, lažni umirovljenici, političari skromnog znanja i izobrazbe ili cjeloživotni uhljebi nikako da shvate kako uzalud troše vrijeme i energiju na parole i neostvarive prijedloge. Odgovor je jedino u tome da ponovno kao i  prije svakih izbora pokušavaju nešto ušićariti za sebe pa to čine i prije nadolazeće super izborne godine”, poručuju iz HSU-a.

“Stoga se ne osvrću na opće poznatu činjenicu da su obećanja raj samo za lakovjerne, a umirovljenici su to u sve manjem broju.  Oni u sve većem broju vjeruju samo svojoj stranci, Hrvatskoj stranci umirovljenika koja ih neće prevariti i neće im davati lažna i nerealna obećanja. Zbog toga se neće dogoditi, kao i mnogo puta do sada, po onoj narodnoj: ‘Obećanje ludom radovanje’ ili bolje rečeno život je jednostavan ali pojedini su ljudi komplicirani da ne upotrijebimo neku grublju riječ!”, zaključuju u HSU-u.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.