Prati nas

Vijesti

Novac

Božićnicu umirovljenicima isplatit će i Sveta Nedelja

Brojni hrvatski gradovi će umirovljenicima isplatiti božićnice, a među njima je i Sveta Nedelja. Donosimo uvjete koje je nužno zadovoljiti za primitak ovog jednokratnog dodatka.

Objavljeno

|

Naknada za branitelje
foto: NFT CAR GIRL/Unsplash

Grad Sveta Nedelja objavio je da će isplatiti božićnicu umirovljenicima i nezaposlenim osobama. Za primitak ovog jednokratnog dodatka valja zadovoljiti tri kriterija: prijavljeno prebivalište na području Sveze Nedelje i mirovinu od 398,17 eura ili manje.

Nezaposlene osobe svoj status moraju dokazati Popisom nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i/ili podnošenjem Potvrde o nezaposlenosti od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (samo za nezaposlene osobe koje neće biti na spomenutoj popisnoj listi Zavoda).

Isplata će se obavljati po naseljima u društvenim domovima i zgradi Gradske uprave od ponedjeljka 4. prosinca 2023. godine do četvrtka 15. prosinca 2023. godine i to svakog radnog dana (osim na dane blagdana i neradne dane subotom i nedjeljom) kako slijedi:

  1. naselje Bestovje, 04. prosinca od 09,00 do 13,00 sati
    na adresi: DD Bestovje, Prudnjaki 2a, Bestovje
  2. naselje Brezje, 05. prosinca od 9,00 do 13,00 sati
    na adresi: DD Brezje, Franje Gredelja 4, Brezje
  3. naselje Jagnjić Dol-Mala Gorica-Srebrnjak, 6. prosinca od 9,00 do 13,00 sati
    na adresi: DD Mala Gorica, Augusta Šenoe 34, Mala Gorica
  4. naselja Kerestinec-Kalinovica-Žitarka, 7. prosinca od 9,00 do 13,00 sati
    na adresi: DD Kerestinec, Rimski trg 1, Kerestinec
  5. naselje Novaki, 8. prosinca od 9,00 do 13,00 sati,
    na adresi: DD Novaki, Novačka cesta 16, Novaki
  6. naselje Orešje, 11. prosinca od 9,00 do 13,00 sati,
    na adresi: DD Orešje, Trg lipa 30, Orešje
  7. naselje Rakitje, 12. prosinca od 9,00 do 13,00 sati,
    na adresi: DD Rakitje, Rakitska cesta 4, Rakitje
  8. naselje Strmec, 13. prosinca od 9,00 do 13,00 sati,
    na adresi: DD Strmec, Vladimira Nazora 13, Strmec
  9. naselja Sveta Nedelja-Svetonedeljski Breg, 14. prosinca od 9,00 do 13,00 sati,
    na adresi zgrade Gradske uprave, Trg Ante Starčevića 5 (prizemlje).

Svi korisnici prigodne naknade koji zbog različitih događanja neće uspjeti podići božićnicu u redovne dane isplate na prethodno navedenim lokacijama mogu u nekoliko narednih dana istu podignuti na adresi Gradske uprave, Trg Ante Starčevića 5, Sveta Nedelja.

Isplata umirovljenicima i nezaposlenim osobama obavljati će se uz predočenje osobne iskaznice, odreska od mirovine za mjesec listopad, studeni ili prosinac 2023. godine/ili drugog odgovarajućeg dokumenta kojim se dokazuje visina osnovne mirovine za navedene mjesece  i Potvrde o nezaposlenosti koju izdaje Hrvatski zavod za zapošljavanje nezaposlenih osoba, ako osoba nije na popisnoj listi dobivenoj od HZZ.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.