Prati nas

Vijesti

Susjedstvo

Podržavaju ga: Ljubav srbijanskih umirovljenika i Vučića neraskidiva je

Tajnik Saveza penzionera, Dragan Petković, izjavio je danas da su penzioneri u Srbiji podržali predsjednika Aleksandra Vučića.

Objavljeno

|

Zašto penzioneri vole Aleksandra Vučića? Što im je Vučić obećao?
Aleksandar Vučić (scr: Youtube)

“Za razliku od razdoblja do 2012. godine kada smo mi umirovljenici živjeli u strahu hoće li mirovine uopće biti isplaćene, jer se država našla pred bankrotom zbog neodgovorne politike Đilasa, Dinkića i drugih, umirovljenici Srbije podržali su Aleksandra Vučića za mjere štednje 2014. godine, znajući da će rezultat toga biti redovite mirovine koje kontinuirano rastu”, rekao je tajnik Saveza penzionera, Dragan Petković.

Kako prenosi B92, dodao je da je dobro što mirovine od tada kontinuirano rastu te da umirovljenici cijene činjenicu da već godinama unazad krajem svake godine dobivaju jednokratne pomoći od države.

“Samo u posljednje dvije godine mirovine su porasle za više od 56 posto. Danas je prosječna mirovina dvostruko veća nego tada. Umirovljenike, kao i svake godine, očekuje pomoć od 20.000 dinara (170 eura), a iduće godine s pravom očekujemo da prosječna mirovina dostigne 450 eura”, naveo je.

“Mi umirovljenici imamo iskustvo mnogih vlada koje bi se sjetile umirovljenika samo pred izbore i vlada koje su varale građane praznim obećanjima. Umirovljenici Srbije žele stabilnost i sigurnost i nećemo naivno nasjesti na obećanja o 1.000 i 2.000 eura koja nam nude oni koji bi da dođu na vlast jer znamo da je to samo prazno obećanje i da bismo se ponovno s takvim ljudima srušili u ekonomski ambis. Nećemo dozvoliti da se s našom starošću kockaju oni koji su nam govorili da je ‘kriza razvojna šansa’, već tražimo odgovornu politiku koja će nam osigurati redovite mirovine, koje kontinuirano rastu i omogućavaju nam dostojanstven život”, zaključio je Petković.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.