Prati nas

Vijesti

Trutovi van!

Majka dvojicu odraslih sinova sudskim putem istjerala iz kuće

U odluci sutkinje stoji i da ne postoji odredba u zakonodavstvu koja odraslom djetetu pripisuje bezuvjetno pravo da ostane u domu koji je isključivo u vlasništvu roditelja, protiv njihove volje i isključivo na temelju obiteljske veze. Sinovi imaju rok do 18. prosinca da se isele.

Objavljeno

|

Što učiniti kada djeca ne žele raditi?
ilustracija: S. Bura/mj

Slično kao i u Hrvatskoj, poznato je da i u Italiji mladi, a i oni malo manje mladi, dugo ostaju živjeti sa svojim roditeljima. To je takozvani mediteranstki stil života.

No jedna je 75-godišnja žena iz grada Pavio odlučila tome stati na kraj i sudskim putem izbaciti svoje odrasle i ne više tako mlade sinove iz kuće. Kako pišu lokalni mediji, svoje je sinove u dobi od 40 i 42 godine tužila, a presudu je na sudu i dobila!

Žena je pokušala uvjeriti sinove, koji su obojica zaposleni i sposobni su sami se uzdržavati, da se isele, ali oni su to odbili. “Njih dvojica nisu za to htjeli niti čuti”, rekla je, prenose lokalne novine La Provincia Pavese.

Naime, uzdržavala ih je dok su bili bez posla i očekivala je da odu od kuće kad nađu posao. Ali to se nije dogodilo. Umjesto toga, dvojica braće nisu pridonosila kućnim troškovima, nisu plaćali račune i nisu joj pomagali u kućnim poslovima, izvijestio je talijanski list Avvenire. Čak bi znali dolaziti kući usred noći i ostavljati svoje stvari uokolo po kući.

Nakon što njezine molbe da se nisu urodile plodom, mama se odlučila na drastičnu mjeru i od suda zatražila deložaciju. Sutkinja Simona Caterbi pokazala je suosjećanje s majčinom nevoljom i presudila u njezinu korist.

Sud je presudio da je u početku, dok su braća bila bez posla, “roditelj bio dužan uzdržavati ih”. Međutim, nakon što su počeli zarađivati, “to se više nije činilo opravdanim” s obzirom na to da su “dvojica optuženika stariji od 40 godina”, navodi se u presudi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.