Prati nas

Vijesti

Možemo

‘Mirovine su pale za četiri mjesta za vrijeme Plenkovićeva mandata’

‘Sad će se premijer Andrej Plenković hvaliti, govori nam look at the numbers i da pogledamo brojke. Pa pogledajmo brojke i sliku koja je dijametralno suprotna od one koju on prikazuje’, kaže Sandra Benčić.

Objavljeno

|

Što stranka Možemo nudi umirovljenicima?
Sandra Benčić (scr: Youtube)

Zastupnici strane Možemu ne slažu se sa slikom Hrvatske koju prikazuje premijer Andrej Plenković (HDZ) pa su uoči njegova Izvješća o stanju države i nacije stali pred novinare kako bi kazali kako oni vide Hrvatsku.

“Sad će se premijer Andrej Plenković hvaliti, govori nam look at the numbers i da pogledamo brojke. Pa pogledajmo brojke i sliku koja je dijametralno suprotna od one koju on prikazuje. Od 2016. smo pali za tri mjesta na ljestvici EU po prosječnoj plaći, tada smo bili na 7. mjestu od dna, a nakon šest godina pretekle su nas Latvija, Litva i Poljska, a iza nas su ostale samo Mađarska, Rumunjska i Bugarska”, izjavila je Sandra Benčić.

“Mirovine su pale za četiri mjesta, 2016. smo bili deseti od dna, danas šesti od dna. 2016. smo imali četvrtu najnižu inflaciju u cijeloj EU, danas smo u devet zemalja s najvišim stopom, a najviše su rasle cijene hrane za 43,4 posto dok je cijena prijevoza rasla za 28,2 posto”, rekla je je Benčić dodavši da 752 tisuće građana u Hrvatskoj živi u riziku od siromaštva, što je svaki peti građanin.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.