Prati nas

Vijesti

Domovinski rat

Rastu vojne invalidnine, proširuju se mirovinska prava i ratnih invalida HVO-a

Predloženim izmjenama Zakona o hrvatskim braniteljima prvi put nakon 20 godina povećavaju se vojne invalidnine.

Objavljeno

|

Povećavaju se prava pripadnika HVO-a i rastu invalidnine za HRVI
foto: Pixabay/MV

Ministar branitelja Tomo Medved najavio je proširenje prava koja Hrvatska osigurava za pripadnike Hrvatskog vijeća obrane. Medved je to najavio na sportskom natjecanju HVIDR-e u Malome Lošinju koje je okupilo tisuće hrvatskih branitelja.

Izmjene i dopune Zakona o hrvatskim braniteljima prvi će put nakon 20 godina uskladiti i povećati invalidnine hrvatskih ratnih vojnih invalida i zaokružiti proces proširenja opsega prava za mirovine ratnih vojnih invalida Hrvatskoga vijeća obrane, rekao je Medved ističući zahvalnost braniteljima na doprinosu u obrani Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Govoreći o postignućima u unaprjeđenju sustava skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike te napose hrvatske ratne vojne invalide, podsjetio je da su izgrađena četiri veteranska centra te najavio širenje mreže.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.