Prati nas

Naša istraživanja

Mutna posla

Splitske umirovljenice na meti misterioznih vrebača: Mame ih loncima i tavama

Gradskim ulicama nepoznati vozač i njegovi pomagači kreću se neprimjetno, poput sjene, čekajući svoje potencijalne žrtve. Njihov cilj su uglavnom starije žene koje zaustavljaju i pokušavaju nagovoriti da uđu u crni automobil.

Objavljeno

|

1. Mysteriozni muškarci vrebaju starije žene u Splitu nudeći besplatno posuđe. 2. Potencijalni pokušaj prevare umirovljenika u garaži šoping centra u Splitu. 3. Policija nema prijava, a umirovljenici ostaju zbunjeni zbog ponude besplatnih kuhinjskih predmeta od nepoznatih osoba.
Rabija Hodžić (scr: RTL)

Vozi se gradom i vreba svoje žrtve. Uglavnom traži žene starije životne dobi. Zaustavlja se i nagovara ih da sjednu u automobil, a zauzvrat nudi besplatno posuđe poznatog proizvođača. Koji put tava, drugi put noževi…

RTL-ova sugovornica ne želi otkriti identitet, ali priznaje da je prije nekoliko mjeseci imala slično iskustvo: “Došla sam u garažu jednog velikog šoping centra u Splitu gdje sam parkirala nedaleko od ulaza. Tu mi se desilo da su mi prišla trojica muškaraca u velikom tamnom vozilu.”

Kaže, nudili su joj da uđe u to vozilo. “Rekli su da bi mi poklonili neku tavu. Ja na to naravno nisam pristala i otišla sam u centar”, priča sugovornica.

Nekoliko slučajeva dogodilo se u posljednjih desetak dana, a potencijalne žrtve su uglavnom umirovljenici. O tome se govori i na društvenim mrežama.

“Meni se nije nitko obratio. Čula sam preko televizije nešto slično da se treba javiti policiji ako se nešto tako dogodi”, kaže nam Rabija Hodžić umirovljenica iz Splita. “Nije mi nitko prišao, nemam novaca, a tava imam da mogu pokloniti, nemam pojma, stvarno ne znam”, dodaje gospođa Adela također umirovljenica.

Iz policije kažu da nemaju prijava, iako sugovornica kaže da je sve odmah prijavila policiji. Kad se vratila u garažu opet je zatekla muškarce kako vrebaju druge ljude. “Nakon toga mi je policijska službenica rekla da su izašli na teren, da nisu uočili ništa strašno, da nije bilo nikakvih drugih dojava. Ja sam pitala kako mene nitko nije kontaktirao da dam izjavu, ona je rekla da nije bilo djela nikakvog nasilja”, priča svjedokinja.

Iako su motivi vrebača nepoznati, pretpostavlja se da je riječ o pokušaju novčane prijevare. No, s obzirom na to da se ne bilježe nikakve prijave, čini se da nije bio posebno uspješan. Ili baš nikoga ne zanima besplatno posuđe.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.