Prati nas

Vijesti

Srbija

Srbijanskim umirovljenicima 170 eura pomoći, a stižu i veće mirovine

‘Ići ćemo s povećanjem plaća, mirovina. To je ozbiljna politika’, kaže ministar financija.

Objavljeno

|

Koliko je povećanje penzija?
foto: Claudio Divizia /Scopio

Srbijanski ministar financija Siniša Mali najavio je nova povećanja plaća i mirovina. Gostujući na TV Pink kazao je kako će zastupnici uskoro pred sobom imati proračun za 2024. godinu.

Srbija će, najavio je,podići plaće u javnom sektoru od 1. siječnja za 10 posto. “Idemo s povećanjem minimalne plaće od 17,8 posto prvi put na više od 400 eura, a mirovine dižemo za 14,8 posto”, kaže Mali.

“Krajem studenog idemo s 20.000 dinara (170 eura) jednokratne pomoći. Već sljedeći tjedan idu povećane mirovine za listopad”, rekao je Mali. “Ići ćemo s povećanjem plaća, mirovina. To je ozbiljna politika”, zaključio je.

Mirovine će za oko 1,65 milijuna umirovljenika biti povećane za 5,5 posto, a od 1. siječnja 2024. godine mogu računati na dodatno povećanje od 14,8 posto.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.