Prati nas

Show

Sudbine

Brankica je nakon životne tragedije našla novi smisao života

Brankica je otkrila koja ju je situacija obilježila, a iz nje je puno naučila. Odlučila je da će živjeti bez velikih planova i da će pomagati drugima.

Objavljeno

|

Brankica Kobasić (59), poznata iz 'Ljuba je na selu', dijeli intimnu priču za RTL. Ispovijeda se o gubitku supruga, svojoj ljubavi prema pomaganju, i putu od trgovačke škole do posla njegovateljice. Otkriva tragičan odlazak supruga, borbu s gubitkom, i kako je pronašla novi smisao života.
Brankica Kobasić (scr: RTL)

U iskrenoj ispovijesti za RTL, Brankica Kobasić (59) progovorila je o smrti supruga, ali i svojoj ljubavi prema pomaganju starima i nemoćnima. Popularna kandidatkinja iz RTL-ova zbiljokaza “Ljubav je na selu”, ove se godine natjecala na farmi Mije Bošnjaka (58) u mjestu Novi Varoš.

“Poslije osnovne škole sam išla u trgovačku školu. U biti nisam to voljela, ali me tata nagovorio. ‘Ajde, trgovac, trgovac. To ti neće propasti’. Ja sam završila trgovačku, ali stvarno nisam nijedan dan radila taj posao. S 21 godinom sam se zaposlila u bolnici”, kazala je kandidatkinja koja je gledatelje osvojila ljepotom i toplinom.

“Uvijek sam osjećala da volim pomagati ljudima i zaposlila sam se u bolnici kao servirka na odjelu. Vidjeli su da imam veliku empatiju prema ljudima. Pomagala sam sestrama i onda mi je jedna od njih predložila da završim tečaj. Završila sam i danas radim taj posao. Ne više u bolnici, radim za sebe. I stvarno me ispunjava taj posao”, ispričala je šarmantna Zagrepčanka. 

Otkrila je da žali što nije išla u medicinsku školu, ali ističe da se udala i već imala dvoje djece. “Ja sam topla osoba. Imam puno ženskih i muških prijatelja. To ljudi valjda osjete. Ja volim kad vidim zaljubljeni par, nebitno staro, mlado, da se grle i drže za ruke. Ja sam sretna”, objasnila je zašto joj odgovara posao njegovateljice. 

Tragičan odlazak supruga

Brankica je otkrila koja ju je životna situacija obilježila, a iz nje je puno naučila. “Smrt mog supruga. Znači, on se naglo razbolio. U sedmom mjesecu smo doznali da je bolestan, u desetom je umro. Bio je zdrav, pucao je od zdravlja. Poslije njegove smrti sam rekla da ću živjeti bez plana, dan za danom.”

“Imali smo tolike planove. Naslijedila sam staru kuću od roditelja koju je trebalo sređivati. Jesmo nešto uspjeli. Kad je on umro, to je sve stalo, naravno. Rekla sam si da nema planiranja i da moram biti vesela i vedra, pomagati ljudima koliko mogu i to je to. Tako sam se izvukla. I danas tako živim”, ispričala je. 

“To sam se jako razočarala. Mi smo imali super brak, super smo se slagali i kad ti se tako nešto dogodi, ne znam. Bilo me to jako slomilo. Imala sam dobru psihijatricu, ona me izvukla. Ja sam bila deset kila smršavjela. 25 godina braka. On je mene od milja zvao stara. Toliko smo imali povjerenja. Nikad mi nije palo na pamet da bi mene taj čovjek prevario. Nikad više neću pronaći takvog”, sjetno je kazala.

Ljubav na selu kao igra i prilika

Brankica je objasnila da se prijavila u popularnu emisiju zbog igre i zabave, iako napominje da su je motivirale i neke druge ljubavi koje su iz nje proizašle. “Imali su 59 godina, našli su se u ‘Ljubavi na selu’, vjenčali se. Pa to je milina. Može li ljepše? Da se nisu prijavili, ne bi se našli”, kazala je.

O svojoj prvoj sezoni u kojoj je bila kod farmera Zvonka Šantalaba (57) rekla je: “Prvi farmer je bio egoista i manipulator. Odmah sam to skužila. Bila sam njegova zlatna djevojka, baš kao i Miji.”

Za Farmera Miju dodaje da je draga osoba. “Kako muškarac može biti loš ako se bavi cvijećem i voli životinje? Ali Mijo je cvjetić, voli malo ovdje, malo ondje. Ali dobar je duši”, zaključila je uz smijeh.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.