Prati nas

Vijesti

Komšiluk

‘Samo Srbija raste. Sutra veće mirovine’, najavio srbijanski ministar

Rast mirovina u prvih devet mjeseci ove godine realno je 7,2 posto. I povećanja plaća i povećanja mirovina u zadnje dvije godine iznad su razine inflacije, naveo je Mali.

Objavljeno

|

Rastu penzije u Srbiji
ilustracija: S. Bura/mj

“Kriza nikada nije bila veća, veliki broj zemalja EU je u recesiji. Jedna Srbija nastavlja da raste. Kada je u pitanju životni standard građana Srbije, ne odustajemo od naše strategija. To je povećanje plaća, povećanje mirovina, minimalnih primanja i puna zaposlenost”, pohvalio se srbijanski ministar financija Srbije Siniša Mali.

“Već u prosincu prosječna će plaća u Srbiji biti 840 eura, a usporedbe radi prije 10 godina bila je 329 eura. će se uz to od siječnja povećati za 10 posto. Mirovine će od siječnja biti povećane za 14,8 posto. Prosječna mirovina bit će 390 eura, a prije 10 godina bila je 204 eura. I minimalna plaća nam raste od iduće godine rekordnih 17,8 posto”, rekao je ministar i dodao da isplata povećanih mirovina kreće u četvrtak.

“Rast mirovina u prvih devet mjeseci ove godine realno je 7,2 posto. I povećanja plaća i povećanja mirovina u zadnje dvije godine iznad su razine inflacije. I s tom strategijom nastavljamo od 1. siječnja iduće godine“, rekao je Mali.

Odbacio je kritike oporbe da se pomoć građanima daje neselektivno, rekavši da je to borba za bolji standard građana. “Slijedi pomoć umirovljenicima, a 30. studenog isplaćujemo 20.000 dinara (170 eura) dodatne jednokratne pomoći našim umirovljenicima. To je podrška njihovom životnom standardu. Sada ćemo svim primateljima novčane socijalne pomoći pomoći s 10.000 dinara (75 eura)”, rekao je. Mali. Uz to je podsjetio da je majkama isplaćeno 10.000 dinara (75 eura) za svako dijete do 16 godina.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.