Prati nas

Vijesti

Nema dokaza

Oslobođen Milad (26), tvrdi da je bio u vezi s umirovljenicom (88)

Dugotrajno suđenje, tijekom kojeg je državni odvjetnik tražio zatvor, završilo je neočekivanom odlukom suca, koji nije isključio mogućnost da je dementna žena još uvijek bila sposobna za vlastite odluke.

Objavljeno

|

Oslobođenje njegovatelja Milada R. od optužbi za seksualno zlostavljanje 88-godišnje žene s demencijom u Hamburgu.
ilustracija: S. Bura/mj

Na Okružnom sudu u Hamburgu njegovatelj za starije osobe Milad R. (26) oslobođen je krivnje za seksualno zlostavljanje 88-godišnje žene koja pati od demencije, a s kojom je u domu za umirovljenike zatečen u snošaju.

Milad R., je završio na sudu kad je njegovateljica koja radi u domu umirovljenika vidjela prizor kojeg, kako je rekla, nikad neće zaboraviti. U sobi 02D12 Doma umirovljenika u Alsterdorfu zatekla je 26-godišnjeg njegovatelja kako navlači hlače dok je 88-godišnja žena sjedi gola na rubu kreveta, javlja Fenix magazin.

Nakon prvog šoka, njegovateljica je obavijestila upravitelja doma, koji je odmah zvao policiju. Protiv 26-godišnjaka je podignuta kaznena prijava. Milad R. tada je na sudu tvrdio da je njegov odnos s pacijenticom bio romantičan i prije no što je došla u ustanovu. Već je pazio na nju u njezinom stanu prije nego što je došla u dom. I tada je postojala fizička bliskost, a kada ju je tog dana posjetio u domu, navodno je ona bila ta koja je zahtijevala tjelesni užitak.

Nakon dugotrajnog suđenja, državni odvjetnik posumnjao je u vjerodostojnost ove priče i zatražio kaznu zatvora od tri godine. Sudac je, međutim, situaciju vidio drugačije. Nije isključio mogućnost da je dementna žena u tom trenutku još bila sposobna za izražavanje vlastite volje.

Svjedoci su rekli da su vidjeli 88-godišnjakinju kako pije kavu nakon toga što se dogodilo. Tada više nije ni znala da joj je u posjetu bio njegovatelj.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.