Prati nas

Vijesti

Komšiluk

Počela isplata uvećanih mirovina u Srbiji, stiže i državna pomoć

Isplata prvih uvećanih mirovina za mjesec listopad počela je danas, a završava 13. u mjesecu. Srbijanski umirovljenici ovog mjeseca mogu očekivati i 170 eura državne pomoći.

Objavljeno

|

Obavijest o isplati mirovina u Srbiji: Republički fond za mirovinsko invalidsko osiguranje najavljuje povećanje mirovina za umirovljenike i državnu pomoć od 20.000 dinara. Saznajte datume isplate i više detalja.
ilustracija: S. Bura/mj

Republički fond za mirovinsko invalidsko osiguranje najavio je da će početi isplata za umirovljenike koji primaju primanja preko tekućih računa i za one koji primaju mirovine na kućnu adresu ili mirovinu podižu na šalteru pošte.

Umirovljenici iz kategorije samostalnih djelatnosti prvi mogu očekivati ​​povećanje mirovina za 5,5 posto. Isplata za ovu skupinu umirovljenika je danas, dok umirovljenici iz kategorije vojnih i poljoprivrednih mogu očekivati ​​isplatu 4. i 6. studenoga.

Novac će 10. studenoga dobiti umirovljenici iz republika bivše SFRJ, a istog datuma i 13. studenog, kada završava isplata listopadskih mirovina, novac će dobiti umirovljenici iz kategorije zaposlenih.

Uz to, srbijanski umirovljenici mogu očekivati i pomoć od 20.000 dinara (173 eura) koja će, prema riječima ministra financija Siniša Malog, biti isplaćena 30. studenog. Ova vrsta državne pomoći isplaćivat će se svim korisnicima mirovina i drugih privremenih naknada, te invalidima i korisnicima privremenih naknada iz Fonda PIO.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.