Prati nas

Vijesti

Zima stiže

Počinje podjela ogrijeva od stabala srušenih u zagrebačkoj oluji

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objasnio je što će se dogoditi s drvnom masom prikupljenom nakon oluje koja je poharala Zagreb.

Objavljeno

|

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je podjelu drva za ogrjev energetski siromašnim kućanstvima.
Tomislav Tomašević (foto: zagreb.hr)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio da će se stabla porušena u oluji podijeliti građanima za ogrjev. Po kućanstvu će se podijeliti četiri prostorna metra drva.

“Ovom akcijom pomažemo najsiromašnijim i najugroženijim građanima Zagreba. Konkretno, riječ je o 1.420 ljudi, među njima je i dio sugrađana koji se grije na ogrjev. Njima se uz naknadu za troškove stanovanja plaća i naknada drva za ogrjev. Korisnici zajamčene minimalne naknade to dobivaju svaki mjesec”, izjavila je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Lora Vidović

Riječ je o socijalno ugroženim i energetski siromašnim kućanstvima koja će tako dobiti dodatnu količinu drva koja će im pomoći da prebrode zimu, a Ured je s njima u kontaktu, objasnila je Vidović.

Dijelovi porušenih stabala koja nisu iskoristiva za ogrjev, završili su u kompostanama. “Uskoro ćemo početi dijeliti i besplatan kompost. Grad financijski pomaže 200 obitelji i kućanstava. Tih 200 kućanstava dobit će 2 palete drva, odnosno 4 kubika drva koja su stradala na javnim površinama Grada Zagreba.”

“Niti jedno kućanstvo nije odbilo našu ponudu, pomoć je prijeko potrebna. S druge strane, ponavljam, drvna masa koja dolazi na gradske kompostane, bit će pretvorena u kompost. Svi građani koji se bave poljoprivredom ili vrtlarstvom, moći će besplatno uzeti kubik kompostirane mase “, najavio je Tomašević. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.