Prati nas

Vijesti

Crna kronika

Prevarena umirovljenica ostavila tisuće eura – na zagrebačkoj cesti

Čak joj je tri dana trebalo da svhati kako je prevarena te da sve prijavi policiji.

Objavljeno

|

Nazvala ju je lažna bankarica i rekla da novac ostavi na cesti.
ilustracija: S. Bura/mj

Zagrebačka policija izvijestila je o bizarnom slučaju krađe koji se dogodio u gradskoj četvrti Maksimir. I ovoga puta žrtva je umirovljenica.

Naime, kako je izvijestila policija, u petak 17. studenog u ranim poslijepodnevnim satima nepoznata ženska osoba više je puta telefonom nazvala umirovljenicu staru 76 godina. Pri tome joj se lažno predstavljala kao radnica banke.

Prevarantica je uputila umirovljenicu da ode u banku te da podigne sav svoj novac, a što je žena učinila. Ono što je šokantno, novac je oštećena, prema uputi lažne bankarice, ostavila na nogostupu. Riječ je o čak nekoliko tisuća eura.

Umirovljenica je tri dana kasnije sve prijavila policiji koja, u vrlo kratkom priopćenju, kaže da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.