Prati nas

Vijesti

170 eura

Srbijanskim umirovljenicima stiže pomoć, isplata kreće u četvrtak

Građani Srbije koji su podnijeli zahtjev do 23. studenoga ostvaruju pravo bez obzira na datum rješenja. Novčana pomoć umirovljenicima bit će isplaćena uz prvu mirovinu, a trošak isplate na kućne adrese snosit će Republički fond za PIO.

Objavljeno

|

Kako pomoći umirovljenicima u selima bez bankomata?
ilustracija: S. Bura/mj

Srbijanski mirovinski fond najavio je da će isplatiti novčanu pomoć u iznosu od 170 eura korisnicima mirovina, korisnicima privremenih naknada – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i djeci s invaliditetom.

Činjenice koje su bitne korisnicima u vezi s isplatom novčane pomoći pojasnio je direktor Republičkog fonda za PIO Relja Ognjenović. Kaže, isplate će početi 30. studenog.

“To praktički znači da svi građani koji su podnijeli zahtjev do 23. studenoga, a ispunjavaju uvjete za ostvarivanje prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja, imaju pravo na novčanu pomoć neovisno o datumu donošenja rješenja”, pojašnjava Ognjenović.

Dodao je da će njima pomoć biti isplaćena naknadno, uz prvu isplatu mirovine. PIO podsjeća da su sredstva za isplatu novčane pomoći predviđena Financijskim planom Republičkog fonda za PIO i pomoć će im biti isplaćena na način na koji primaju mirovinu. Fond snositi i troškove poštarine za korisnike kojima se isplata obavlja na kućnoj adresi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.