Prati nas

Vijesti

Komšiluk

Svi srbijanski umirovljenici danas će dobiti 171 euro pomoći

Ukupno 282,8 milijuna eura dodatne pomoći izdvojeno je za podršku najstarijim građanima, što je u skladu s državnom politikom brige tijekom kriznih godina, kaže ministar.

Objavljeno

|

inistar Mali najavio isplatu 171 eura pomoći umirovljenicima. Država ulaže 282,8 milijuna eura u brigu o sugrađanima u krizi. Peta jednokratna pomoć, ukupno 650 eura do sada. Prosječna mirovina raste za 56,1%. Očuvanje standarda i borba protiv inflacije ključni ciljevi.
foto: Rade Šaptović/Unsplash

Siniša Mali, potpredsjednik Vlade Srbije i ministar financija, rekao je da će danas svim srbijanskim umirovljenicima biti isplaćena pomoć od 171 eura.

“Isplata je već počela, država je izdvojila više od 282,8 milijuna eura dodatne pomoći za naše najstarije sugrađane. To je u skladu sa aktualnom državnom politikom brige o zajednici i pojedincu u godinama krize”, poručio je ministar u priopćenju Ministarstva.

Novac će biti isplaćen preko PIO fonda kao i mirovine, a ovo je peta jednokratna pomoć isključivo za umirovljenike u posljednje četiri godine od izbijanja pandemije.

“Do sada smo umirovljenicima isplatili oko 650 eura pomoći u pet jednokratnih isplata i kroz jednokratne pomoći koje su stigle do svih kategorija građana. Istovremeno smo u dvije godine podigli prosječnu mirovinu za 56,1 posto. To je prava borba za očuvanje standarda građana, borba protiv inflacije i nedopuštanje da svjetska kriza utječe na kvalitetu života građana”, naveo je Mali.

Prosječna mirovina u 2022. bila je, kako je rekao, 267,6 eura,. Najavljuje da će ove godine dosegnuti 326 eura, odnosno 390 eura u siječnju 2024. godine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.