Prati nas

Vijesti

Konačno!

Zagrepčanin (89) lažnim policajcima dao ušteđevinu. Uhićeni su!

Žrtvu su namamili da podigne svu ušteđevinu, no nisu s njom daleko odmaknuli.

Objavljeno

|

Lažni policajci opljačkali starca u Zagrebu.
ilustracija: S. Bura/mj

Zagrebačka policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom i 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“ na štetu 89-godišnjaka. Naime, dvojac je 20. studenoga 2023. godine u jutarnjim satima nazvao telefonom žrtvu da bi mu se lažno predstavili kao policijski službenici.

Kazali su mu da provode istragu protiv zaposlenica banke, a zbog sumnje na krivotvorenje novca. Potom su ga uputili da ode u banku i digne novac “da mu ne bi propao.” Kasnije, istoga dana, nazvali su ga da bi provjerili je li podigao novac s računa.

89-godišnjak im je rekao da novac može podići za tri dana da bi mu tada osumnjičeni rekli da će oni doći na njegovu kućnu adresu kad novac podigne s namjerom provjere novčanica. Nazvali su ga u četvrtak 23. studenog 2023. godine, a potom su došli do njegovog stana na Medveščaku. 58-godišnjak je iz ruku žrtve uzeo novac te se je potom s “kolegom u kriminalu” udaljio.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke, policijski službenici brzom su reakcijom u neposrednoj blizini mjesta događaja uočili osumnjičene muškarce, uhitili ih i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.