Prati nas

Mozaik

Neugodno iznenađen

Dobio si na lotu? Vrati penziju! ‘Nitko te ne upozori na tu zamku’

Udovac koji je osvojio 60.000 dolara na lutriji, da bi mu mirovina neočekivano bila obustavljena, upozorava druge: Budite oprezni što želite!

Objavljeno

|

Frank Kemmler, 70-godišnjak iz Adelaidea, osvojio tisuće dolara na lutriji. Radost odjeknula je pozivom obitelji na odmor, no neočekivano su mu obustavili mirovinu zbog dobitka, uzrok razočaranja. Pokušava podići svijest o rizicima lutrije za umirovljenike.
Frank Kemmler (scr: A Current Affair)

Frank Kemmler, 70-godišnjak iz Adelaidea, planirao je najbliže počastiti putovanjem nakon što je saznao da je osvojio tisuće dolara na lutriji. “Bio je to stvarno lijep osjećaj kad sam provjerio brojeve”, rekao je za A Current Affair u petak. “Nazvao sam obitelj. Rekao sam: ‘Spakirajte se, idemo na odmor!'”

Uzbuđenje je brzo splasnulo kad su mu priopćili da će mu mirovina biti obustavljena jer se njegovi dobitci na lutriji, koje je primao u mjesečnim ratama, smatraju oblikom prihoda. “To je bilo razočaranje. Misliš da si dobio, a s druge strane ti oduzmu“, kazao je. “Bilo je to posve neočekivano. Trebalo mi je par dana da shvatim. Tako to ide sa srećom.”

Kemmler je rekao da bi radije primio dobitak kao jednokratni iznos, ali mu ta opcija nije bila ponuđena. S mirovinom je izgubio i zdravstveno osiguranje pa je svaki posjet liječniku morao plaćati iz svog džepa.

U međuvremenu je primio sav iznos novca osvojenog na lutriji pa je podnio novi zahtjev za mirovinu 1. prosinca. Još se jednom razočarao kad su mu rekli da će zbog preopterećenosti činovnika sve potrajati i do pola godine.

Pozvao je umirovljene Australce da budu oprezni ako imaju sreće da osvoje na lutriji jer i oni mogu ostati bez mirovine. “Samo pokušavam spriječiti druge ljude da upadnu u istu zamku”, rekao je. “Ljudi kupuju listiće za loto, ali ih nitko ne upozorava da mogu ostati bez mirovine.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.