Prati nas

Vijesti

Izbori 2024

Gabričević: ‘Usklađivati mirovine četiri, a ne dva puta godišnje!’

HSU je zadovoljan istraživanjima javnog mišljenja. Svoj će rejting, uvjereni su u ovoj stranci, kapitalizirati partnerstvima s većim strankama, a s kojima bi, nakon izbora, mogli provesti mirovinsku reformu.

Objavljeno

|

Kako HSU planira povećati svoj rejting i osigurati prelazak izbornog praga te koje konkretne političke ciljeve ističu uoči nadolazećih parlamentarnih izbora?
Veselko Gabričević (scr: HRT)

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) iduće godine na izbore može izaći sama, jer ima dobar rejting. Ustvrdio je to šef ove donedavno parlamentarne stranke Veselko Gabričević.

“Ako netko ima rejting oko pet posto, onda je ozbiljni partner u razgovorima i pregovorima s političkim strankama. Vodimo se time da mirovina nema veze s lijevima i desnima, nema alternative, niti mi patimo od ideologija jer mirovina nema ideologiju”, rekao je Gabričević u Splitu.

Cilj im je, kaže, povećati prosječnu mirovinu sa sadašnjih 449 eura na prosjek EU od 58 posto prosječne plaće. Da bi to postigli, mirovina bi se svake godine morala povećavati najmanje tri do pet posto u naredne četiri godine, istaknuo je Gabričević uz navod da mirovine treba usklađivati dvostruko češće no što se sada radi. Dakle, četiri puta godišnje.

“Zalažemo se da se usklađivanje mirovina vrši linearno. Ako želimo biti socijalno osjetljivi i prema svima se odnositi jednako onda tako trebamo postupati”, tvrdi Gabričević.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.