Prati nas

Vijesti

Izbori 2024

HSU o koaliciji Umirovljenici zajedno: Pojave se prije izbora, love u mutnom

Hrvatska stranka umirovljenika na izborima očekuje dva do tri mandata. Poručuju da umirovljenici nemaju ideologiju, baš kao što ni mirovine nemaju ideologiju.

Objavljeno

|

Pozdravljaju isplatu božićnice, zagovaraju 13. mirovinu, smatrajući pet eura po godini radnog staža premalo. Lukenda ističe apolitičnost umirovljenika i naglašava da HSU radi za njihovu dobrobit.
Marinko Lukenda (scr: N1)

Glavni tajnik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Marinko Lukenda u programu N1 televizije komentirao je situaciju uoči izbora i obećanja Vlade umirovljenicima. Između ostalog, komentirao je i izjavu koordinatora platforme Umirovljenici zajedno Lazara Gruića koji žali što sve umirovljeničke stranke nisu išle zajedno za izbore.

“Nisu zadovoljni jer ne možemo biti zajedno”, rekao je Marinko Lukenda i dodao: “Ništa osobno nemamo protiv. Ti ljudi su lovci u mutnom. Pojave se prije svakih izbora i jedini cilj im je narušiti ugled HSU-a i urušiti HSU. Oni su bili u HSU, ali nisu došli do nekih sinekura. Umirovljenike je najlakše obmanuti. Oni nama zamjeraju što nećemo s njima u partnerstvo.”

Podsjetimo, Grujić je u programu N1 televizije izjavio: “Mi smo nezadovoljni i našim kolegama iz Matice umirovljenika Hrvatske, Sindikata umirovljenika Hrvatske pa i Hrvatskom strankom umirovljenika. Sve smo ih pozvali da se pridruže u zajedničku frontu prema svima koji nas žele iskoristiti, ali kad su vidjeli da tražimo zakonsko rješenje da čovjeku koji je nešto zaradio u radnom vijeku, to i damo, nisu nam se željeli pridružiti. Čim smo čvrsto stali oko toga, tu je počeo raskol i došli smo do situacije da ostajemo koalicija i idemo na izbore samostalno. Ostali imaju ili osobne ili interese stranke.”

HSU pregovara s velikim strankama

HSU će izaći u svim izbornim jedinicama i siguran je, kaže da da ćemo dobiti dva do tri mandata. Na pitanje je li ih netko pokušao vrbovati, Lukenda je rekao: “Razgovarali smo sa četiri stranke, velikim strankama, imamo ponuda, ali nije nam cilj 10 zastupnika, nego popravak kvalitete života umirovljenika. Kod umirovljenika nema ideologije, a ni mirovine nemaju ideologiju.”

HSU pozdravlja isplatu božićnice umirovljenicima. “Svaka pomoć je dobro došla, posebno onima koji imaju male mirovine. Zalažemo se za 13. mirovinu. Neka je zovu kako god hoće, samo da bude naknada. Informacije s terena kažu da se računa po godini radnog staža pet eura, po informacijama iz Ministarstva. Nismo sigurni da je to tako, držat ćemo se svojeg prijedloga. Mi mislimo da je to malo, pet eura po godini. No, to još nije u proceduri, još ćemo vidjeti”, izjavio je Lukenda.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.