Prati nas

Vijesti

Put putujem

Umirovljenicima besplatan vlak do liječnika, za izlete i ljetovanja

Cilj je unaprijediti život starije populacije, poticati održivu mobilnost i smanjiti životne troškove u trećoj životnoj dobi.

Objavljeno

|

Uživajte u besplatnom vlak-prijevozu za umirovljenike! Sretni par putuje bez brige, čineći svakodnevna i povremena putovanja dostupnima. Ekološki i udobno!
ilustracija: S. Bura/mj

Dva milijuna eura bit će izdvojeno iz proračuna za pilot-projekt besplatnoga prijevoza vlakom umirovljenika i osoba starijih od 65 godina u idućoj godini, a za njegovu je provedbu Vlada na sjednici zadužila Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Cilj pilot-projekta jest poboljšati kvalitetu života umirovljenika, potaknuti održivu mobilnost, smanjiti troškove života za stariju populaciju te pridonijeti ekološki odgovornijem načinu putovanja starije populacije.

Više od milijun umirovljenika će tako moći neograničeno koristiti željeznički prijevoz, odnosno besplatno putovati vlakom radi svakodnevnih i povremenih putovanja, jednodnevnih izleta, posjeta događanjima i manifestacijama, odlazaka liječniku, putovanja na ljetovanje i drugih putovanja, istaknuo je potpredsjednik Vlade i resorni ministar Oleg Butković. Reakcije umirovljenika na novost očekivano su pozitivne, a neke od njih zabilježila je Nova TV.

“Super, ma nemojte mi reći, to mora da je neka laž”, “Bilo bi dobro, i ovako su male penzije… Pohvalno”, “Pa, daj Bože da je tako, ja sam umirovljenik!”, samo su neke od komentara umirovljenika.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.