Prati nas

Vijesti

Lov u mutnom

Upozorenje iz susjedstva: Lažni Dormeo akviziteri obilaze umirovljenike

Upozorenja na društvenim mrežama pozivaju građane da ne nasjedaju na ovu prijevaru jer roba koju nude nije vrijedna cijene po kojoj je prodaju. Udruga za zaštitu potrošača suočava se s porastom prigovora zbog neregistriranih prodavača koji varaju kupce.

Objavljeno

|

Umirovljenici u Beogradu na oprezu! Prevaranti nude jastuk za 26 eura, tvrdeći da vrijedi 100. Društvene mreže dijele upozorenja na obmane, a Nacionalna organizacija potrošača Srbije alarmira na prijevare skupocjenih proizvoda. Građani dijele iskustva na Instagramu, pozivajući na oprez protiv novih prevaranata.
ilustracija: S. Bura/mj

Prevaranti haraju beogradskim kvartovima, a na meti su im umirovljeni samci. Lažno se predstavljaju, idu od vrata do vrata i građanima nude jastuk koji košta najmanje 26 eura. Brojni su putem društvenih mreža pozvali sugrađane da ne nasjedaju na ovu prijevaru jer roba koju nude ne vrijedi toliko.

Posljednjih mjeseci, udruge za zaštitu potrošača suočavaju se sa sve većim brojem prigovora građana zbog prijevara neregistriranih prodavača, odnosno dobro obučenih, vještih trgovaca koji po visokim cijenama prodaju razne proizvode, javlja Kurir.

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) upozorila je da takvi trgovci umirovljenicima u većini slučajeva nude jastuke i posteljinu s navodno ljekovitim svojstvima, koji koštaju više od 750 eura pa čak i kineske lonce za koje treba izdvojiti 600 eura!

Sada su se na Instagram profilu “serbialive_beograd” pojavila upozorenja na nove prevarante. “Prijavljujem prevaranta koji ide od vrata do vrata (Novi Beograd, blok 29) a navodno radi za Dormeo. Ljubazan je. Za 26 eura prodaje vam gluposti za koje kaže da inače vrijede 100 eura. Roba nije iz Dormea. To su kineske drangulije koje ne vrijede ni 10 eura. Upozorite građane da ne nasjedaju na prijevare”, napisala je jedna Beograđanka.

“Bila je jedna žena u Kaluđerici s istom pričom. Sve je na poklon i na dlanu. Ona traži samo 28 eura PDV-a i inzistira da uzme novac. Traži da ideš u susjedstvo posuditi, ako nemaš, ne bi li uvalila jastuk. Kaže vam da ga je već pet susjeda uzelo i da su oduševljeni”, stoji u drugom upozorenju.

U istom naselju, upozoravaju građani, i jedan muškarac prodaje istu priču. “Bio je kod mene jedan crn, visok, tvrdoglav čovjek s jastukom. Toliko se trudio ući u kuću da sam morala biti drska ne bi li ga otjerala. Nimalo ugodno iskustvo”, jedno je od napisanih iskustava.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.