Prati nas

Mozaik

Viralno

Usamljena baka iznenadila susjede darovima: Navratite ponekad

Starije osobe posebno su osjetljive na usamljenost i društvenu izolaciju. Bez obzira na uzrok, lako je osjećati se napušteno i ranjivo. To može dovesti do opadanja mentalnog i tjelesnog zdravlja i općeg dobrostanja.

Objavljeno

|

Sjetna gospođa s trijema u Fargu, SAD, traži toplinu u susjedstvu. Usamljena, dijeli poklone i osmijeh, pozivajući djecu susjeda da je ponekad posjete. Njezina srdačnost dirnula je mnoge, potičući razmišljanje o usamljenosti u našim zajednicama.
ilustracija: S. Bura/mj

Usamljena starija gospođa iz grada Farga u Sjevernoj Dakoti u SAD-u pozvonila je na vrata svojih susjeda s neobičnom idejom. Kaže kako bi voljela da je povremeno posjećuju jer je jako usamljena. Naime, njezina djeca i unuci žive daleko i rijetko je posjećuju.

Gospođa je djeci svojih susjeda donijela i poklone te čestitke u kojima je bio novac. “Znate, jako volim biti baka i stvarno uživam kad povremeno navratite”, kazala je. “Dođite kad budete imali vremena, stvarno bih to željela.”

Ovaj dirljivi susret zabilježile su nadzorne kamere, a kad je snimka objavljena na internetu, brzo se proširila i mnoge navela da porazmisle o tome koliko usamljenih ljudi živi u njihovoj blizini.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.